tiistai 12. elokuuta 2014

tuunaus on yes


Niin kun oon maininnu, oon mä enemmän kirppistelijä kun uusien tavaroiden ja vaatteiden ostaja. Toki kaikella rajansa, enkä mä nyt ihan kaikkea romua sieltä kotio haali, mutta miksi ostaa uutta kun voi saada jopa ihan käyttämättömiä juttuja pilkka hintaan?
Kirppistely on jääny vähemmälle nyt viime aikoina, mutta jo olemassa olevia juttuja on tullu tuunattua uuteen uskoon :)

Meiltä kotoa ei löydy tosiaan mitään väripilkkuja, paitsi lasten huoneista. Sielläkin aika hillitysti.
Mä oon siinä mielessä huono sisustus ja tuunaus bloggari(tai ylipäätään bloggari), etten kanna kameraa joka paikassa mukana, enkä muista ottaa ENNEN-kuvia. Saatika kuvia :D

Kiertelin kuitenkin kämpän läpi ja päätin kuvata kaikki tuunatut jutut :) mitä nyt esillä oli. 

Meidän makkarista löytyy sisustustikkaat, jotka on ollu ennen tumma pyökki. Mutta koska meiltä ei löydy enään mitään puun väristä, vaan kaikki on lähes tulkoon valkosta, niin täytyihän näidenkin olla. Hintaa tuunaukselle tuli 0€, Käytin maalaukseen kaapissa ollutta valkosta :)


Myös sängyn päädystä oon haaveillu pitkään. Ensin kuulin anopin tuunailevan itselleen trukkilavoista sängynpäädyn. Innostuin, mutta en kuitenkaan halunnut itse sellaista. Pähkäilin ja pähkäilin. Vanhasta ovesta olis ihana tuunata oman näkönen sängynpääty, mutta koska sellasta ei ollu saatavilla, tai oli mutta ihmiset pyysi sika hintoja niistä!, päätin tyrmätä idean.
Lopulta kävikin niin, että anoppi oli heittämässä mökillä olevaa ovea poijes(uuden tieltä), nappasin mä samantien omat puumerkit siihen oveen! Nyt meillä komeileekin vihdoin vanhasta ovesta tehty sängynpääty. Viime silauksen pääty sai sisustustekstillä ja pienellä hyllyllä. Hylly tehtiin väliseinä rempan ylijäämistä lankuista ja maalattiin kaapin pohjalla olleella maalilla.
Pienet led valot löytyi kaapin perukoilta.
Hintaa tälle tuli siis --tarran verran 4.50€ (+tietenkin muutama viikko aikaisemmin maksettu lankku, olisko 2€ luokkaa :) )


Eteisessä meillä on pieni tuunattu lamppu. Miehen mumma oli heittämässä ihan nornaalia "klipsu" lamppu roskiin, ja mä tietenkin otin sen siinä toivossa että kyllä me sitä johonkin tarvitaan :D
Ja niin tarvittiin. Nyt se komeilee eteisen peilin päällä ja kuvun otin vanhasta lampusta, jonka jalkaosa lensi roskiin. :) Pieni tuunaus, joku kuva tai joku, olis vielä suunnitteilla tuohon kupuun :) Hintaa siis tälläkin tuunauksella 0€.Pikkueteiseen meillä oli tekeillä sähkökaapin ovi. Anopilta jäi ylijäämä paneelia ja tarkoitus oli saada aikaan vanhan näköinen puuovi. Mutta koska meikäläinen sahailin sitä n7cm liikaa, jäi se pieneksi :D Nyt pitäiskin hakea uudet puut tai odotella josko nyt meneillään olleista rempoista jäis jämä tavaraa :)Vessassa meillä on ite tuunattu katto. Koska vessa vaatis remppaa, oli meidän mielestä ihan turha alkaa nyt vaihtamaan kattoa. Paneelissa ei ollut mtn vikaa, joten päätettiin me vaan maalata se,. Ylläri Ylläri, valkoseksi. Nyt vessa on kuitenkin raikkaampi ja avarammabn näköinen. :) Hintaa tälle tuli aikoinaan n. 15€.


Keittiössä tuunauksen on kokenu ruokaryhmä. Aikoinaan (joskus 1999) mun äiti on sen ostanut ja siinä on ollut vihreet jalat ja pyökit istuin/ruokailutaso. HYYYI!!! Meidän oli tarkoitus ostaa uus ismpi pöytä, mutta koska lapset on lapsia, ja ruokailun aikana on kiva hakata myös pöytä naarmuille, päätettiin siirtää pöydän ostoa. Viime vuonna, äiti ja isäpuoli osti kämpän ja pöytä sai lähteä kuullemma kaatopaikalle. Päätin mä tietenkin että pienen tuunauksen jälkeen ME PIDETÄÄN pöytä :D
Ylläri.. tuunasin ja maalasin ruoka ryhmä valkoseksi. Pian sen olemassa olo(sen tönkköys ja...kaikki) alkoi ärsyttämään, päätin mä tuunata sitä vielä vähän.
Tilasin netistä erikois laminaattia. Mies toimi työmiehenä ja meikäläinen suunnitteli :D ihana mies mulla <3
Hintaa tälle pöydälle tuli kokonaisuudessaan
maalaukset viime vuonna n20-30€
ja uusi pöytälevy n.70€(sis, kaiken tarvittavan)

Olohuoneesta meiltä löytyy iso peili, joka on saanut jo monta uutta elämää. Alunperin se on ollut siskon. Silloin se oli musta. Tehtiin vaihtokaupat joskus vuosia sitten, se otti meidän olkkarinpöydän ja mä sain tuon peilin. Mutta koska meillä oli tässä kämpässä mustat olohuoneen tapetit kun tähän muutettiin (ja kaikki huonekalut valkosia) sai peili uuden värin. Pari vuotta se komeilikin valkoisena lipaston päällä, mutta koska nyt kaikki on valkosta(ja rajansa kaikella) sai peili taas uuden elämän. Pian se komeilee (ehkä??) hopeanharmaana meidän ihanaakin ihanammalla itsetehdyllä seinällä.
Hintaa tälle tuli 2spray maalipurkkia (3.50€x2=7€)

Tuossa näkyy tuo grillikin ennen tuunausta. 

Nyt meillä tosiaan on vihdoin väliseinä ja tilaa on enemmän. Pojat sai uuden huoneen ja kaksospojatkin saa nyt omille tavaroilleen oman huoneen. Itse en halunnut "tavallista" seinää. Eikä Koristetapetti enään hivellyt mieltä eikä silmää. Saatika sitten lasikuitu!! Meillä kun on muut seinät tapettia, eihän yksi seinä voi olla lasikuitua!! YÖK!
Etsin erilaisia vaihtoehtoja. Ja kun se yksi löytyi.. olin myyty!! Jopa mies tykkäs heti. Hintaa seinälle tuli n. 170€. Eli suhteellisen sama, mitä se olis tullu tapetin kanssa(+pohjamaalit yms). Tapetoidessa olis pitäny ensin pakkeloida ja tasottaa. Pohjamaalata ja sitten vielä tapetoida. Nyt saatiin  lyödä suoraan hirsipaneeli seinään :)
Huomenna tai masnantaina asennetaan hirsipaneelit. Jesh!! Kuvaa siis myöhemmin :)

Myös olkkarin pikkulamppu on kokenut pienen muutoksen. Koska liika valkoinen saa aikaan vaan sairaala tunnelman, sai lampun jalka saman värin mitä peilin kehykset :) peilin spray maaleistä riitti hyvin tähän projektiin värit.


Kello on saanut myös uuden ilmeen. Se on aikoinaan ostettu Jyskistä ja se oli aikalailla keltainen mun makuun. Ensin tuunailin sitä mustalla paksulla rakennus tussilla. Mutta se tuntui kuitenkin liian tummalta. Metsästin hopean glitterin ja liiman ostoskoriin ja tadaa.. Kuvaa siitä ei ole..


Poikien huoneesta löytyy vanha ikkuna jonka oon tuunannu pienillä jutuilla. Ikkuna on omalta mökiltä haettu :) Teetin siihen pojista iso kokoiset kuvat ja muistan maksaneeni näistä ihan super pilkka hinnan. Teksti keskellä on (uskokaa tai älkää) muunneltu olkkarin seinässä olleesta sisustustarrasta. Aikoinaan tekstin sisältö ja merkitys on ollut ihan eri, mutta napsin kirjaimia sieltä täältä ja nyt se sai ihan uuden tarkoituksen sisältönä! :)Takapihalta löytyy itse tuunatat tyynynpäälliset. Leikkasin jämäpaloista tähtiä ja ompelin ne kiinni vanhoihin tyynynpäällisiin :)--Ilmaista! Tosin tyynyt on jo pestynä kaapissa ja odottelevat ensi kesää :) 
Makkaristakin löytyy verhoista tehty tyyny. Huippu juttu!! On just eikä melkeen sopivan iso minien syöttämiseen yöllä ;)


Myös tuhkakuppi haisi inhottavasti kesä helteillä ja jämä puupalat sai toimia kantena! Löysin kaapin perukoilta tuon pienen sydämen ja ruuvasin sen kiinni "nupiksi". Nyt ei enään tuhkis haise vaan näyttää hyvältä! ;) HINTA 0€


Grilli koki myös uuden ilmeen. Parivuotta vanha grilli oli saanut jo osumaa auringolta, joten puutasot alkoi olla jo aika hailukat ja kuluneen näköset. Muutenkin, puu väri ei oo se meidän juttu. Terassilla kun on kaikki muu sisustu mustaa/valkoista.
Niimpä Grillikin sai saman värityksen. Nyt se miellyttää silmää ja näyttää siltä kuin se olisi ostettu tänä vuonna :) Hintaa tälle tuli 2spray purkkia (3.5€x2)
Lopuksi vielä pesin grillin. Vinkkinä kaikille jotka miettii kuinka saa rosterin värisen grillin puhtaaksi! salasana---ruokasooda!
Tadaa ja grilli on kuin uusi. Kyllä maistuu makkara! ;)

Takapihalla meiltä löytyy myös itse tehty "puukivi muuri". Tän parempaa nimeä en keksi :D
Lankut on uusiokäytetty etuterassista. (Se kun tehtiin uusiksi). Kivet on myös roudattu etupihalta, pois terassi laajennuksen alta :) Hintaa tälle tuli siis kans 0€ :) vielä olis hommaa takapihan kanssa. Ihan ei oo vielä valmista!!


Etupihalta löytyy myös tuunauksen kokeneita juttuja :)
Pieni vanha ikkuna sai uuden maalipinnan ja nyt se komeilee pienellä pöydällä koristeena. Joulusin tässä roikkuu ihanasti pienet valot :)
Myös heinäseipäistä oon ite naputellu ja sahaillu meille tikkaat koristamaan pihaa :) Vierellä komeilee uuden värin saaneet kukkaruukut :)


Myös hoitotaso sai valkoista pintaan. Se on ostettu tori.fi ja oli alunperin pyökki. 

Paljon muutakin pientä meiltä löytyy itse tuunattuja juttuja. Mutta ihan kaikkea ei jaksa kuvailla saatika edes muistaa..
"heei.. toikin oli joskus ihan erinäköinen" :D

Onko ruudun toisella puolen tuunauksesta innostuneita? :)

4 kommenttia:

  1. Aivan ihania tuunauksia! Varsinkin tuo sängynpääty, mikä mahtava idea <3

    VastaaPoista
  2. Kivoja juttuja kaikki! :-) Varsinki tosi hyvä idea toi ovesta sängynpääty. Mä kans tykkään tuunailla siitä mitä on tai sitte pikkurahalla :-)

    VastaaPoista
  3. Kivoja muutoksia. Minäkin tykkäsin tuosta sängynpäädystä :) Musta ois kiva tuunata, mutta mies on yleensä aina mun pieniä ideoita vastaan ja lisäksi meillä ei oo oikein tilaa missä tuunata. Kesällä maalasin täysin kuluneen parvekepöydän ja tuolit remontin keskellä makkarissa. Paremmat niistä tuli kuin aiemmat, vaikka mies epäilikin o.O

    VastaaPoista