torstai 7. elokuuta 2014

Lukija kysymys: miksi hankkia lapsia?

Löysin tämän tekstin linkitettynä 5 lapsen äidin blogistan. ( Äiti nimetön ) Oli pakko avata linkki uteliaisuutta..
Siis ihan mieletöntä tekstiä! Ehdottomasti käykää lukemassa.


http://www.hs.fi/elama/a1407289473427?jako=f3b3addead8ee377845a76a750809d0d&ref=fb-shareMitä mieltä olitte? 
Miksi siis kukaan hankkii lapsia ja minkä takia TE hankitte lapsia? :)
Onko tuolle kysymykselle oikeasti olemassa edes vastausta?

6 kommenttia:

 1. Käytiin juuri omasta tahdosta lapsettoman pariskunnan kanssa keskustelua lapsista sekä niiden hankkimisesta ja yritin kertoa miten ihanaa arki on lapsen kanssa. Kuinka paljon pieni lapsi antaakaan elämälle ja kuinka syvälle lapsi voi koskettaa. Jotenkin itsestä tuntuu, että lapsen myötä olen kiinni elämässä paljon paremmin (syvällisemmin). Kaikki on tässä ja nyt <3 , tarjolla suoraan nenän edessä.

  Enää en usko, että kasvatan lastani aikuiseksi. Nyt näen, että lapsi on se joka kasvattaa minua ja minä tarjoan hänelle omaan elämään parhaani mukaan hyvät sekä turvalliset puitteet. Lapsen myötä koen päästäneeni irti kaikesta turhasta. Turha elämyksien sekä virikkeiden haku on vaihtunut rauhallisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Loppupeleissä kun kaikki oleellinen elämässä on kuitenkin todella yksinkertaista.

  Tämä kappale kosketti koko tekstissä minua eniten. "Kaikkein tärkeimmät asiat ovat selittämättömiä, kuten kuolema, rakastuminen ja lapsien hankkinen, lisääntyminen ylipäätään. Ne karkaavat miksi-kysymystä. Niihin voi vastata vain hiljaisella nyökkäyksellä, katseella, sanattomuudella". Niin totta jokainen sana! Syntymä ja kuolema. Perhe! Tästä tulee minulle mieleen syvä rakkaus.

  Mutta siihen kysymykseen :) Miksi me hankittiin lapsi on paha mennä vastaamaan. Minulle tuli halu saada lapsi, vauvakuume. Järjellä selittämätön asia ja nyt toista haaveillessa sitä "vauvakuumetta" tukee vain ajatus, että tiedän mitä ihanaa on edessä <3 Todella toivon vielä toistamiseen saavamme, kokea tuon elämän suuren ihmeen. Voiko tähän edes löytää vastausta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu :) Niin kuin itekkin totesin:Onko tähän olemassa edes vastausta? :)

   Lapset on kyllä elämän rikkaus<3 Niin paljon kun niiden kanssa saakin menemään voimia ja hermot on välillä niin kiristyksistä katkeamaisillaan, en mistään hinnasta luopuisi niistä <3

   Poista
 2. Mä luin myös tän kolumnin ja mietin mitä tuohon voi vastata. Mulla on ensimmäiset lapset tulossa ja todella monet pelottelee sillä, että oon tekemässä elämäni suurinta virhettä ja mun elämästä tulee helvettiä. Onneks on myös ne äidit ja isät, jotka kertoo niin ne hyvät kuin huonotkin jutut ja vinkkejä kuinka selviytyä siitä raskaimmasta ajasta ja kuinka hoitaa samalla parisuhdetta. Uskon itse ettei ihmisellä voi olla mitään rakkaampaa kuin oma perhe, niin hyvässä kuin pahassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tuo on kurjaa, että jotkut vanhemmat kertoo vaan niitä kauhu tarinoita vanhempana olosta. Totta kai niitä "haistakaa pee" päiviä löytyy jokaiselta vanhemmalta, ihan vaan sen takia, että lapsi valvottaa, kiukuttelee tai on muuten vaan hankala, mutta sanoppa yksi aikuinen joka ei ikinä tee näitä samoja asioita ja saa toisten hermoja kireälle?

   Itse tiedän, kaksi lasta odottaneena, vauva arjen valvoneena ja uhmaiän ärsyttävät raivarit kokeneena, että helppoa se ei ole joka päivä, mutta mistään hinnasta en vaihtais niitä pois <3

   Samaistun täysin tähän
   "Uskon itse ettei ihmisellä voi olla mitään rakkaampaa kuin oma perhe, niin hyvässä kuin pahassakin. " <3

   Poista
 3. Mulle ensimmäinen lapsi toi elämälle tarkoituksen ja musta tuli tärkeä ja opin arvostamaan itseäni. Lapsi on tavallaan kasvattanut mua yhtälailla kun minä häntä. En enään edes ymmärrä/muista mitä järkeä elämässä oli kun ei ollut lapsia. Toisen lapsen kun sain niin jo synnytyssairaalassa iski vauvakuume :) Jäin koukkuun. No, nyt onkin sitten tulossa identtiset kaksoset että saa nähdä sitten onko lapsimäärä täys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin teksti täysin niin kuin olis ite kirjottanu :)

   Lapset antaa niin paljon! Uskon että lapset kasvattaa oikeasti enemmän aikuista kun aikuinen lasta! Ihan hurjaa.
   Meillä tuntuu kyllä nyt siltä, että lapsi luku on tässä. Ihan hurjaa kun miettii asiaa että ollaan miehen kanssa vasta 23/24v ja meillä on ihan pian 4 ihanaa lasta.
   Monet kyllä sanoo että "älä sano ei koskaan enään!" ;) koska onhan meillä tässä vielä aikaa vaikka kuinka paljon. :D hih..

   Se onko lapsia 1 vai 4, tai ei sitten ollenkaan, ei tee ihmisestä yhtään sen onnellisempaa. :) Itse oon kuitenkin sitä mieltä, että lapset tuo ja antaa elämälle niin paljon, että itse koen olevani onnellisempi niiden kanssa

   Poista