tiistai 25. marraskuuta 2014

Mun päivät

Heh. Ja minä vielä kehtasin sanoa(tai edes miettiä!) etten  saa oikeen mitään aikaseks. Uskokaa vaan (ja naurakaa), mutta mä kirjasin paperille osan tekemisistä ja niiden kellonajoista. En mä voi muuten varmuudella ja oikeasti kertoa kaikkea mitä mä oikeen häärään, koska en mä muistais kaikkea tekemisiä!! Ajattelin rustata nyt jokaikisen jutun mitä mä vuorokauden aikana teen. 

Tiistai
25.11.2014

1.20 peittelen esikoisen, kun hän ei jostain syystä haluais enään vessa reissun jälkeen nukkua. 
4.30 herään syöttämään toisen kaksosista. Ruoka uppoaa todella hitaasti ja ryökäsyäkin saa jostain kumman syystä odotella. Onneks tällänen on tosi harvassa. Jatkan unia klo 4.50
7.05 herää toinen kaksosista ekalle ruokailulle. 
N. 7.30 2v herää. Oon jotenkin niin horroksessa että en jaksa hinata sitä takasin omaan sänkyyn, mutten jaksa kyllä vielä noustakkaan(vaikka on jo aamu). Nimittäin kenenkään nukkumisesta ei tuu enään mitään, kun sen päästää väliin. Ymmärrän täysin vanhempia, jotka ei nuku samassa sängyssä lasten kanssa. (Näin on myös meillä). Torkahtelen sen minkä 2veen venkslaamiselta pystyn. 
8.10 herää syömään kaksonen joka tankkas puoli5 hujakoilla. 2v saa jonkun ihme raivarin ja koko kämppä herää(lukuunottamatta nukkuvaa miniä). Mies herää isompien kanssa kattomaan lastenohjelmia ja me jäädään köllöttelemään vielä hetkeksi isoon sänkyyn. 
8.30 noustaan toisen minin kanssa aamupesuille.
8.45 pesen ite hampaat ja puen päälle. Myös isompien lasten hampaat harjaan ja valkkaan niille vaatteet. Pukevat kuitenkin itse. Samalla laitan pesukoneen pyörimään. 
9.00 alan laittamaan aamupalaa. Lataan kaffit pannuun ja puurot valmiiksi. Siinä välissä 2vee on levittänyt kaikki mahdolliset askartelu ja piirtämis välineet. Siivotaan ne yhdessä ja alotetaan syömään. 
9.30 juon kaikessa rauhassa aamukaffit.. Tai niin mä luulin. Toinen kaksosita hamuaa lisää maitoa. Syötän siis hänet. 
9.45 mini nukahtaa ja itse siivoam keittiön kun isommatkin leikkii kaikessa rauhassa. Tyhkään tiskikoneen ja laitan likaset pyörimään. Samalla hellalle kiehumaan tuttipullot. 
10.10 herää vielä yöunia kiskonut kaksonen. Laitan hänelle maidon. Koska olin luvannut omalle mummalle mennä föönaamaan sen hiukset Tallinnan reissua varten, sai/joutui toinen kaksosista juoda aamumaidon sitterissä.  Sillä aikaa hoputin isommat vessaan ja itse laitoin naaman ja hiukset kuosiin. Myös hoitolaukku tuli pakattua tässä välissä. 
Puen ja pesen vielä yöpukeissa olevan minin päivävaatteeisiin ja samalla molemmille mineille ulkovaatteet. Isommille annan takit ja pipot naulakosta ja itse ehdin vielä sammuttaa hellalla kiehuvat tuttikset sekä laittaa pyykit kuivumaan. Miten niin meidän isommat osaa venyttää pukemista?!?!?
10.40 ollaan kaikki autossa ja nakkaan vielä roskapussin mukaan. 
Autossa yritän vastata 4vuotiaan kiperiin kysymyksiin ja katsella taustapeilistä mitä se 2vee yrittää viittoa "kato äiti kato". Samalla yritän myös keskittyä olennaiseen--ajamiseen. 
N. 10.55 ollaan isovanhempien talon edessä. Koska ovet on lukossa pihan puolelta, joudutaan me kiertää pihan puolelle. Kaukalot x2 kantoon ja 2vikkelää silmä tikuiksi. 
Kapuan 2kerrokseen kaukaloiden kanssa. Tuskaa!!

Autan isompia riisuutumaan ja riisun toisen pienemmistä (mumma toisen). 
Istahdan 3minuuttia ja hörppään kahvin sekä luen päivän lehdestä pienen jutun kaksosista, samalla askartelen poikien kanssa.

Sylittelyä pienten kanssa ja kuulumisten vaihtoa mumman kanssa. 
10.45Vaihdan vaipat ja pesen pyllyt.  Maidot lämpenemään ja syötän molemmat olkkarissa samalla kun rakennan legoja "silmillä".(Mumma laittaa isommille ruokaa)
Lämmitän vähän lisää maitoa ja höpöttelem isompien kanssa. Minit nukahtaa sohvalle ja itse kaivan hiusvärkit esiin. 
12.00 alan laittamaan mumman hiuksia.
Tästä tunti eteenpäin istuin n. 15min mumman kanssa höpötellen ja 15min x2 2veen kanssa vessassa. Hiukset saatiin kuitenkin "risteily"-kuntoon ;)
13.00 siivotaan poikien kanssa sotkut ja aletaan pukea. Puen toisen kaksosista ja pyydän isompia käymään vessassa. Vielä pienet lirut maitoa. 
13.30 ollaan autossa. Käydään vielä kaupan kautta hakemassa hiusväri. 
Nappaan Britax B-dualin rungon takaluukusta ja asetan kaukalot niihin. Isommat autosta ja kauppaan. Etsin oikea hiusväriä, kun samalla vahdin ettei hyllyt kaadu. 
Takaisin autolle päin ja sama rumba. 
13.55 ollaan kotona. Haen postin ja riisun lapset. Mies lähtee suoraan töihin-iltavuoroon, kun meillä venähti kyläily. Tänään siis näkeminen jäi aika lyhyeksi. 
14.00 istahdan keittiön tuolille ja ajattelin syödä jotain. Toinen kaksosista haluaa kuitenkin ruokaa. Lämmitän maidon. Ja laitan isommille välipalaa. 
14.30 istun jälleen 2veen kanssa vessassa. Taistelua!!
14.50 lämmitän molemmille maidot. 
14.55 vaihdan jälleen vaipat. Yks huutaa vessassa ja kaksoset huutaa jo unta. Maidot nassuun ja ulkovaatteet päälle. 
15.20 laitan eilisen kastikkeen hellalle lämpenemään ja tiskikoneesta puhtaat pullot hellalle kiehumaan. 
15.25 vien kaksoset ulos "vasta"nyt. Ne nimittäin nukahtaa parhaiten kun on ääntä, mieluiten volat kaakossa!! :D joten ne yleensä alkaa nukkua sisällä kun isommat huutaa. Äkkiä uudet paristot itkuhälyyttimeen. 
15.30 aletaan isompien kanssa (itse vihdoin!!) syödä ruokaa. keitän myös itselle kahvit "jälkkäriksi".
15.40 odottelen että isommat söis. Ja käyn kerran nostamssa tutin toiselle minille.  Lataan tuttipullot valmiiksi että saan illalla ehkäpä vain olla? Samalla sekunnilla kaatuu esikoisella maidot. Alan siivota niitä ja poika käy vaihtamassa paidan. 
15.45 itse käyn vessassa(oon kyllä käyny aikasemminkin useamman kerran :D) ja kuuluu hups! 2vee halusi kans vaihtaa paidan kun velikin vaihtoi ja oli vetänyt 2hyllyllistä vaatteita pitkin makuuhuoneen lattiaa. Alan siis siivota niitä kaappiin.
16.00 vihdoin kaikilla on masut täynnä. Otan kaffi kupin kouraan ja marssin isompien kanssa lastenhuoneeseen. Rakennettiin legoja ja junarata. Hömpöteltiin ja nautittiin. 

17.15 hoksattiin että pikkukakkonen on jo alkanut. Se kun on pakko nähdä kuullemma kun tulee Franklin :)
Itse alan imuroida ja laitan pesukoneen pyörimään. 
17.35 mä istun! Siis todella vaan istun. Suoraan sanottuna röhnötän sohvalla.  Kattellaan pikkukakkosta ja tsekkaan blogit ja instan läpi. 
18.00 laitan pyykit kuivumaan. 
18.10 herättelen kaksoset, että yöunetkin maistuu ihmisten aikaan illalla. 
18.30 lämmitän maidot. Iltapesut ja yökkärit päälle koko sakille. Ja jatketaan sen jälkeen leikkiä. Me minien kanssa maataan lattialla ja ne alottelee ihanankamalaa ilta tankkausta. Itse teen vatsalihaksia (välillä toinen kaksosista "painona") ja  sain myös kunnian olla hälytyskeskuksen puhelinvastaaja. Pojat jatkoivat siis palomies leikkiä. Monta kärpästä yhdellä iskulla! 
19.15 me mennään isompien kanssa syömään ilta puurot ja höpistään mukavia. Mutta ennen sitä nakkaan sohvan päällisen pesukoneeseen. 
19.30 pistetään taas leikki pystyyn. Mä makoilen kaksosten kanssa lattialla. Välillä syödään ja välillä vaan ollaan. Itse kattelen samalla salkkareita. Mainostauolla käydään koko sakki -jolla on purukalustoa ,niin hammaspesulla. 
20.00 kaksoset jatkaa taas syömistä. Ja me isompien kanssa kattellaan Uusi Päivä. 
20.30 kerätään yhdessä lelut ja lapset painuu pissun kautta sänkyyn. Itse jään taas syöttämään ja sylittelemään minien kanssa. Vielä vaipan vaihdot. 
20.55 laitan kaksoset sänkyyn ja sinne ne nukahtaa. Vielä pyykit kuivumaan ja roskapussin vienti. Sen jälkeeen pitäis vielä laittaa kirppiksellä myydyt vaatteet valmiiksi postiin vientiä varten.

Kaiken tän härdellin välissä oon ehtinyt vielä pyyhkiä muutamaan otteeseen takapuolia, komentanu riitoja poikki, halinu ja vastannu kiperiin kysymyksiin. Soittanut ja vastaanottanu muutaman puhelun. Vastannut ja lähettänyt muutaman viestin ja Napsinut lapsista kuvia. 
Kaiken tän hallitun kaaoksen jälkeen, nautin edelleen olla kotona lasten kanssa!!
Aika normi päivä. Tosin aamupäivisin ulkoillaan jos säät sallii. Ei föönailla isovanhempien hiuksia siis joka aamupäivä ;)


Nyt nukkumaan, että jaksaa aamusta heti ahertaa salille. Huomenna on myös poikien viimeinen päiväkotipäivä, jonka jälkeen ne jää 3kuukaudeksi kotiin.
Ihanaa.. Pitkiä aamuja ja yhdessä oloa. Kavereiden kanssa yhteistä tekemistä ja ulkoilua. 
 Isimieskin on vaikka ties kuinka monella eri lomalla tuon 3kk aikana :)

Mites muiden päivät kuluu? :)

14 kommenttia:

  1. HUH!! :) Sut on ihan selkeästi luotu äidiksi. Mulla tuollaisen päivän jälkeen olisi pinna superkireällä ja lapset varmaan päiväkotijonossa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon usein saanu kuulla ton saman lauseen. Oon aina aatellu että mitähän se tarkottaa? "Sut on luotu äidiksi. "Tai "sä oot ihan äidin näkönen" ?? No eipä siinä. Nautin oikeesti ihan hirveesti olla lasten kanssa kotona. Tokihan on niitäkin päiviä kun tekis mieli juosta karkuun, ja kauas, mutta se kuuluu asiaan :))

      Kaikki tyylillään :) sä olet ihan yhtä hyvä äiti kun kaikki muutkin :)

      Poista
    2. Mahtava olet! Mulla meinas hiki tulla lukiessa :D Oon jostain syystä ollu tosi väsynyt viime päivinä, en välttämättä mieleltäni, mutta jalat on ihan romuna vaikka oon vaan tehny vaunulenkkejä. Pitää tehdä päivä-postaus omaan blogiin joku päivä, kun jaksaa rustata kaiken ylös!

      Lyhykäisesti: aamu alkaa noin klo 8.30-9, naperoille ruokaa joko sängyssä tai olkkarin puolella. Sitten naperot sittereihin (viihtyvät niissä) katselemaan maailmaa, ite sillä välin pesen hampaat ja naaman, ehkä nopeeta aamupalaa. Sit juttelemaan pikkuisille, katselemaan hymyjä ja siitä hiljalleen molemmille pesut ja päivävaatteet päälle. Sit taas höpöttelyä olkkarissa. Noin 1,5h heräämisestä molemmat ulkovaatteisiin ja vaunukopissa parvekkeelle nukkumaan. Sitä ennen pienet annokset maitoa.

      Noin 3h päikkärit jonka jälkeen loppupäivä ja -ilta: höpöttelyä, sylittelyä, ruokaa, vaippoja, kitinää, pieniä torkkuja...Illalla pesut ja yökkärit noin klo 19-19.30, ruokailua pariin otteeseen. Nukkumaan yleensä noin 21-22. Yösyöttöjä 00-01, 03-04 ja 06-07 paikkeilla.

      Poista
    3. Tuo että rytmi alkaa jo muotoutua on kyllä arjen helpotus. Ja meidän helpotus on ollut että kaksoset nukahtaa vaikka isommat huutaa ja leikkii. Itse pystyn imuroidakin samassa huoneessa jos/kun ne nukkuu sisällä. Ihanaa että isommat jää kotiin. Nimittäin näinä kahtena päivänä kun ne on päiväkodissa, nukkuu kaksoset vasta pitkät unet kun ollaan haettu pojat :D

      Poista
  2. En kykenisi millään aamulla tuohon aikaan ylös yöheräämisten jälkeen! Itsellä ei kyllä oo lapsia, mutta kuulostaa niin raskaalta :D hatunnosto sun jaksamiselle ja tulevillekin päiville!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usko pois, kyllä muakim väsyttää :D mutta kun ei oo vaihtoehtoja niin se on vaan noustava. Onneks sitä virkistyy aika äkkiä kun päivän puuhat alkaa melkeen samantien heräämisestä :)

      Kiitos kauniista sanoista. Ja ihanaa loppuvuotta sinne päin :)

      Poista
  3. Mulle tuli hiki. En oikeasti enää yhtään valita, että meillä on kiire/kiukkua/muutenvaanärsyttävää :D Oot super!

    VastaaPoista
  4. Olet kyllä supermamma, huhuh!! :D ja kuinka paljon tonkin päivän aikana whatsappailit mun kanssa! Tuntuu että sulla on käsiä enemmän kuin mulla :D hei, ethän ole myynyt mitään vaatteita mitä mä haluisin :<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkeen sitä pystyy kun oiken haluaa ja päättää! :) ja hei, osa vaatteista on varmaan vielä. Sain niin hyvin myytyä klönttinä, että jokubon saattanut mennä ::

      Poista
  5. Miten oot saanu kaksosillekkin noin hyvän päivärytmin? Itellä 2kk ikänen poika eikä minkäänlaista rytmiä vielä, poika syö ja nukkuu silloin ku itteään huvittaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaaa, en osaa sanoa :D mä oon ollu aina täsmällinen. Ehkä sillä on osuutta asiaan, että meillä on ne tietyt rutiinit ?

      En mä tiedä :D

      Poista