torstai 17. heinäkuuta 2014

"onko tullu raskausarpia?"

Esikoisen aikana lihoin 20kg. En edes murehtinut siitä miltä näytin. Raskausarpia tuli muutama kylkeen ja jalkoihin. Lähinnä vasta raskauden jälkeen mä havahduin siihen, että olis kiva olla oman kokonen, muttei se kuitenkaan suuremmin haitannut. Kilot lähti kun itsestään ja mieli oli sen suhteen hyvä. Aina ajoittain rasvailin kookosrasvalla, joka ällötti loppupeleissä niin lujaa, että se purkki jäi kaapin perukoille.

Toista odottaessa enemmän mietti sitä, että apua miltä mä tulen näyttämään. Eniten mua ressasi raskausarvet jotka tulis mahan "eteen". En tiedä miksi? Masun kasvu oli niin huimaa alku metreillä, että olin ihan varma että "hyvässä kunnossa" säästynyt iho olisi entinen. Toisin kävi. En saanut yhtään uutta  jälkeä kehoon toista odottaessa. Masun kasvukin alkoi tasottua loppua kohden ja olikin ihan samankokoinen, alakäyrällä, kasvava raskausmasu mitä ekaakin odottaessa.

Nyt kaksosia odottaessa, tuntuu monella olevan uteliaisuuden kysymyksenä
"kuinka sun iho on kestäny? Onko tullu jo paljon arpia? sun masu nahka on varmasti todella pinkee ja jälkiä täynnä?"

öö..Pinkeä kyllä,mutta jälkiä ei ole, mutta mitä sitten vaikka olisikin???


Tämän raskauden aikana on rasva ollut kyllä paras kaveri. Ei vaan sen takia, että haluiain säästellä masun ihoa, vaan ihan siksi, että kutina ja kiristys on kamalaa jossei sitä rasvaa laita enemmän kun aamuin illoin.

Muistan kun esikoista odottaessa rasvasin silloin kun muistin, toista odottaessa ressasin enemmän siitä ihosta ja ostin kaiken sortin voiteita pitämään arvet poissa ja nyt .. mennään jostain siitä välistä!? Ajoittain kun näkee painauman iholla-aamulla herätessä- alkaa heti miettiä "apua nytkö" ja välillä on sellanen fiilis että "katos, tuommonenkin tuohon tullu".

Muistan kun mies oli (toista odottaessani) hierojalla ja niillä oli tullut puheeksi, että meille oli  perheenlisäystä tulossa jälleen. Hieroja oli kertonut, että kaikista parhaimmat keinot saada iho pysymään "venytyksen kanssa samoilla linjoilla" on oliiviöljy.

Sitä oonkin käyttänyt toisen raskauden ajan ja nyt kaksosraskauden aikana. Se on ollut enemmän kun pelastus! Ei kyllä kiristä samallalailla kun ihan perusrasvan laiton jälkeen.
Mitään ressiä en kuitenkaan jaksa ottaa!! Jos tämä raskaus jättää jälkiä edeltäviä raskauksia enemmän, antaa jättää!



MÄ OLEN ÄITI. Mun kroppa on kantanut pian 4lasta, eikä mun tarvitse näyttää miltään sileältä luuviululta.

Te muut äidit? Mitä te ajattelette asiasta?

17 kommenttia:

  1. Ihana masu!! Mulla on jalat ja jenkkakahvat täynnä arpia, ei oo haitannu:) Itseasias esittelin ihan onnessa niitä kaikille ku olin raskaana:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana asenne :) mun mielestä raskaus saa näkyä kropassa :) ikävä kyllä on niitäkin joiden iho repeää päästä varpaisiin, mutta jos se on niille fine, niin sitten se on niin :) itellä kans jaloissa "pahimmat". Mutta olotilassa "raskaaton" (olipa hassusti sanottu) niitä ei juurikaan nää :)

      Poista
  2. Jälleen kerran, ihana massu ♡ mulla tuli ekasta arpia paljon, navan ympärille auringon säteiksi, mutta tämän ootki jo nähny :D nyt on kookosöljyt masussa joka ilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla Krista ne on kuitenkin vaalentunut tosi paljon :) Kiitos masu kommenteista <3 Onhan tuo ihana ja välillä ei niin ihana ..:) <3

      Poista
  3. Mulle tuli arpia järkyttävästi ja jossain vaiheessa olin tosi masis niiden takia. Mut vaikken uskonutkaan, niin kyllä ne kokoajan haalenee. Ens kesänö voin varmaan pitää jo mekkoja ja ehkä 10 vuoden päästä bikineitä ;) Eihän noi arvet nättejä oo mut eipä niille mitään voi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kans mitä on aikaisemmin tullut, on tosi vaaleita silloin kun en oo raskaana. Niitä tuskin huomaa. Kesällä ne hiukan erottuu paremmin, kun eihän aurinko ota niihin samallalailla kun muualle ihoon. Mutta ei ne oo mua haitannut :) Ja niiden kanssa nyt vaan on opittava elämää :)

      Poista
  4. Täällä on koko maha aivan raadeltu, mutta aaivan sama :) Nahkakin venyi useammas sentin syvien arpien takia :) Mutta eikös ne ole rakkausarpia?

    Tietysti välillä harmittaa ja masentaa kun oma iho on näin helposti arpeutuva, mutta minkäs teet. Taitaa olla aika pieniä murheita tässä maailmassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka Anne sulla on "parantunu" jos niistä tuli kovinkin syviä?
      Se on ihan totta, että kyllä niitä loppupeleissä (raskauden aiheuttamia) arpia voi kutsua rakkausarviksi :) Oon ihan samaa mieltä.

      Mulla itsellä on kans joku ihme ihotyyppi että se ei ota enään kiinni. Muutama luomi on poistettu ja niistä on jäänyt todella isot jäljet.

      Poista
    2. Eipä niistä ole oikein "parannuttu"... :/ Uskon että tätä mahaa ei rantakuntoon saada kuin leikkauksilla, mutta taidan mielummin hyväksyä löysän nahkani kuin upottaa siihen useita satasia :DD

      Syvimmät arvet tuli navan alapuolella, vauvamasun alle... Joo mulla on myös arpeutuva ihotyyppi. Leikkaustenkin arvet jääneet valtavaiksi, vaikkakin värittömiksi :)

      Poista
    3. Noh toisaalta, ei kukaan näe sitä vatsa ihoa muuta kun ehkä kesällä jos tykkää käyttää biksuja :) se miltä elämä "maistuu" arpien kanssa, on itsestä kiinni :)

      Poista
  5. Mullakin maha kuin tiikerillä, tosin viirut tulleet vasta viimeisen neljän viikon aikana. Ja tänään juuri kätilö äitipolilla sanoi, ettei mulla ole juurikaan raskausarpia eli noi on varmaan tuollaisia pinnallisia, jotka pitkälti häviää kun venytys loppuu.
    Enkä mä ole koskaan tykännyt pitää bikineitä, vaikka hoikka olenkin, joten mua ei jäljet haittaa lainkaan. Enemmän mietin, että kuinka hyvin iho kiinteytyy synnytyksen jälkeen vai jääkö ikuinen roikkuva pussi vyötärölle. Mutta pinnallisia asioitahan nämä on, tärkeämpää on saada lapset mahdollisimman terveinä maailmaan.

    Nionella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh onhan mullakin tässä viikkoja jäjellä, ja mistä sitä tietää vaikka niitä tulisikin vielä. Itellä kans ihan hailukoita nuo mitä on tullut, eli ei oo mitään syviä. Kesällä ne kyllä huomaa kun iho ruskettuu ja arvet jäävät vaaleimmiksi.

      Ite oon miettinyt kans sitä miltä iho tulee näyttämään kiinteytymisen suhteen.

      Ja edelleen komppaan kyllä sua Nionella, kyllä se niin on että lapset on ne pääasia <3 :)

      Poista
  6. Mulla tuli eetusta arpia alamahaan ja reisiin muutama. Mä en rasvasin tosi harvoin molemmissa raskauksissa, amandaa odottaessa ei tullu yhtään uutta.. Tosin mahaki oli aika pikkunen. :D Synnytyksien jälkeen oon kyl melko heti vetäny biksut päälle (kilot jäi onneks kaikki sairaalaan), enkä koskaan hävenny niitä. Eetua odottaessa en kertaakaan edes ajatellu raskausarpia, kunnes neuvolassa sanottiin "sulla on ilmestyny tänne mahan alle muutama arpi..". Ehkä joskus tulevan kolmannen odotusaikana käytän sitä rasvaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin ihotyypistäkin kiinni, tuleeko niitä vai ei :) Jaa..mikäs kolmas ;) ?? hihi...

      Poista
    2. Niihän se on. :D Kyllä mä vielä sen iltatähden haluan joskus! :P

      Poista
  7. Mulla jostain syystä kaikki öljyt aiheuttaa aivan järkyttävän kutinan. Ku löysin ton bodyshopin kaakaorasvan, en enään edes kokeillu mitään muuta. Nautin vaan siitä ettei kutita. Mun iho ei oo helposti arpeutuvaa tyyppiä. Tai niin mä oletan, koska arpia ei ole vielä tullut, eikä tullu mun äidille eikä siskollekkaan raskausaikana. Välillä oon varma että arpi on pamahtanut jonnekkin ihan vaan ton kiristävän tunteen vuoks, mutta en oo yhtään löytäny. Mulle nää kaikki muutokset on jokatapauksessa vielä vähän vaikeita. Mahani kannan ylpeänä ja uskon, että opin elämään oman vartaloni kanssa on se raskauden jälkeen millanen tahansa, mutta välillä iskee ahdistus. Ehkä se on ensiodottajan ongelma varsinkin kun on aimmin pitänyt kroppaansa jotenkin kauheen tärkeenä. Siitä oon tyytyväinen, että ehkä tää raskaus on opettanut muakin ottamaan monet asiat paljon rennommin ja muuttanut ajatuksia monestakin asiasta. Ja parasta se että ehkä tän kesän aikana oon oppinu auringonpalvojana nauttimaan varjosta ja sadepäivistä :D Jos osais jatkossakin pysytellä vähän enemmän poissa auringonpaahteesta.

    VastaaPoista
  8. ja tosiaan, sulla on nätti raskausmasu :)

    VastaaPoista