keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

supistus.. se ihana kaverini

Voin kertoa että viimeiset 2päivää on tuntunut siltä kun mä halkeisin. Masu on ollu kivikova melkeempä aamusta iltaan. Kaikenlainen ylimääränen on jääny kyllä nyt kahtena päivänä, lukuunottamatta rikkaruohojen nyppimistä tänään. ;)  Ja jos rehellisiä ollaan, niin on ne muutama ihan päivittäinenkin asia jäänyt tekemättä.

En muistanutkaan että nää supistelut oli "näin kivoja". huh!! Aikaisemmissa raskauksissa supistukset on ollu tuttuja vasta synnättämään lähtiessä. Tosin nyt onkin ihan "eri" tilanne :)

Voi kun pikkuiset malttais pysyä vielä muutaman viikon ainakin masussa!
NYT LEVÄTÄÄN! :)Kuinkas muilla? vuodelepoa vai loppuun asti juoksua kun pikajuna? Supistuksia vai ihanaa raskaana oloa ilman "kolotuksia"? :)

Olis kiva kuulla varsinkin monikko odottajien kokemuksia :)

10 kommenttia:

 1. Mä oon vasta jälkeenpäin tajunnut että mua supisteli ihan koko ajan! Jotenkin kun ei ollut supistelu tuttua en tajunnut pitkään aikaan että ne oli oikeasti supisteluja. Ja välillä luulin niitä liikkeiksi tms. Mutta ei, nyt tajuan että se tukala olo oli supistuksia... Ei ollut kivaa. Mulla ei oo kyllä ikävä sun olotilaa :D Jaksamista paljon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka mäkik rakastan olla raskaana voisin luopua jo tästä kropasta. Kaipaan sitä omaa "hallittua" vartaloa :D tiedän kuitenkin myös sen, että tuun kaipaamaan tätä aikaa ihan hirveästi. Itselle kun tää (ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä!!) on viimeinen odotus :)

   Poista
 2. Mullakin maha kovettuu silloin tällöin, mutta en ole ajatellut sitä supisteluksi, koska samaan aikaan yleensä pullahtaa pari nyrkin kokoista mokkulaa mahan eri puolilta näkyviin eli oon ajatellut, että ne on vaan ne peput (ilmeisesti) jotka tekee sen olon. Kipeitä nää hetket ei ole ja ne menee äkkiä ohi ja peput(?) laskee eli kovettumat rauhoittuu. En siis osaa ihan oikeasti sanoa, onko mua supistellut vai ei. Tukala olo on kyllä tällöin, itse asiassa juuri nytkin, mutta nytkin tuntuu kuinka oikean puolen A vauva puskee itteensä mahaa kohti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans muistan kun esikoisen aikana sanottiin " oo kotona niin kauan kun kestät supistuksia". Öö, mitä ne on? Mä mietin. Toisen aikana jo tiesi, mitä ne on mun kropassa. Kaikilla on vähän erilaisia. :) niin kum Elinakin sanoi, ei se aluksi tajunnut niiden edes olevan supistuksia, kun ei ollut "aijempaa kokemusta" :) jaksuja sinnekkin odotukseen!! Pian meidät palkitaan. Katsotaan kumpien pikkuset päättää syntyä ensin :)))

   Poista
  2. Mutta auttakaa mua nyt, luuletteko, että nää mun jutut on sitten suppareita vai vain niitä vauvojen liikkeitä? :D Hmph, otapa tästä selvää.

   Meillä onkin tosiaan niin vähän eroa viikoissa, että tosiaan pitäis melkein kisa laittaa pystyyn, kummat pikkuset putkahtaa maailmaan ensin :D

   Poista
  3. Sanoisin, että ne on niitä vauvojen liikkeitä. Itsellänikin b-vauva työntää itseänsä mun kylkiluihin ja olo on silloin todella tukala ja vatsa kireä. Käyrällekin on joskus joku "supistus" piirtynyt, kun jompi kumpi vauvoista oikein puskee itseänsä.

   Mulla olisi elokuun alussa laskettu aika, mutta ensi viikolla käynnistetään vauvojen koko eron vuoksi. Ja olen kyllä helpottunut! Supistuksia (alavatsasärkyä, mulla ei vatsa kovetu) on ollut muutamat hassut yksittäiset, mutta levossa olen saanut olla. Alkuun sai kotona kevyttä tehdä, mutta viime viikot on olleet kotityöt kiellossa. Kohdunkaulan tilanteen vuoksi olen lepäillyt. Ja kun laskee alun rajun pahoinvoinnin mukaan, niin käytännössä olen puoli vuotta makoillut sohvalla suurimman osan päivää ja esikoinen katsellut lastenohjelmia. Odotan siis jo innolla, että saan oman elämäni takaisin: pystyn kumartumaan, yletyn erinäisiin paikkoihin kropassani ja voin kävellä ilman tuskaa. Vain muutamia mainitakseni.

   Toki seuraava puoli vuotta menee sohvalla imettäessä/syöttäessä ;-) mutta on kuitenkin mahdollisuus monen asian tekemiseen.

   Nionella rv 36+

   Poista
  4. S KOO:
   Jossei ne haittaa sun päivittäisiä hommia, en huolestuisi :) Sitä onko ne supistuksia mä en voi sanoa. Jokaisella meistä on niin erilainen kroppa ja erilaiset tuntemukset :)
   Harkka suppareita ihan varmasti on välillä. Lääkäri kertoi viime kerralla, että yksikään monikko odottaja ei pääse hedelmöittymisen ja synnyttämisen välistä aikaa ilman ainuttakaan supistusta :D

   ANONYYMI: Onnea teilel tuplista :) Onko teidän pikkusilla paljonkin koko eroa?
   Uskon että odotat jo kovasti, että saisit "oman kropan takaisin". Sitä mäkin toivon. Nautin todella olla raskaana, mutta kun on ennestään jo pieniä lapsia, ei ne päivät mene vaan lepäillessä ja masua silitellessä :)

   Poista
  5. Puoli kiloa on koko eroa. Koko ajan sitä on ollut ja seurattu, mutta virtaukset hyvät ja kasvaneet tasaisesti omilla käyrillään.

   On tämä raskaus ollut raskaampi kuin ensimmäinen, mutta kai mullekin raskaus jollain tapaa sopii, koska mitkään arvot ei ole heitelleet ja vointi on ollut kaikesta huolimatta hyvä. Vaarana vain on ollut ennenaikainen syntymä. Esikoinen on suhtautunut hyvin siihen, että äiti lepää paljon ja tekemiset on sohvan vieressä. Ja nyt viime viikot on isovanhemmat vuoroon hoitaneet esikoisen viihdyttämisen, että olen saanut rauhassa levätä. Sitä vaan tuntee itsensä niin turhaksi, kun haluis tehdä kaikkea, mutta ei voi.

   Nionella

   Poista
  6. Voi että. Uskon!! Ite oon kans semmonen konhottaja. Mieskin välillä hermostuu, kun mä en osaa yhtään pysyä paikalla :D Nyt se vaan on pakko!
   Koitahan sinäkin jaksaa vaan levätä, vaikka mukavaa se varmasti ole. Pian on kädet täynnä touhua ja niitä lepo hetkiä varmasti kaipaa välillä kovasti :)
   Tulehan tännekkin kertomaan sitten kun pikkuset on syntyneet :) Tiedättekö muuten kumpaa sukupuolta teillä on tulossa? :)

   Poista
 3. Mulla alko supistukset kun maha alko vvähän näkymään.. eli aikasin. Sillon en vielä ite tajunnut niitä, mutta neuvolatäti kertoi tunnustellessaan vatsaa, että sun kohtuhan harjottelee jo nyt valtavan tiuhaan. Viimiset kaks kuukautta on supistukset ollu tosi puristavia ja ahdistavia. En vaan alkuun tajunnu, että mun pitäis levätä niide takia kun lääkärit oli sanoneet niiden olevan normaaleja. Lopulta lääkärikin sai vastaanotolla todeta että nehän onkin melko isoja supistuksia eikä meinannut saada ultrattua suppareiden takia. Lepo auttaa melko hyvin, mutta on mulla välillä silti päiviä että levosta huolimatta supistaa, ahdistaa, sattuu ja on vaikee hengittää. Tsemppiä ja toivottavasti sielläkin päästään kuitenkin suht isoille viikoille. Mulla huomenna rv32 täynnä. Kättärillä sanoivat että nyt ei enään yritetä pitkittää jos päättävät syntyä, mutta toivon silti että tässä oltais vielä kuukaus yhdessä paketissa ihaan poikien parasta ajtellen

  VastaaPoista