keskiviikko 28. toukokuuta 2014

TOIVEPOSTAUS: Meidän koti

 Krista :Mua kiinnostaisi nähdä miltä teidän koti näyttää :)

Kiitos ideasta! Tää onkin kiva idea! Moni ei tälläsiä tee, koska kokee että koti on kuitenkin niin "yksityinen" juttu. Ensin ajattelin että olisin kans jakanu vaan pienen osan meidän kodista muille, mutta kyllähän meillä vieraitakin käy ja näkee meidän asunnon ;) Mitään niin salaista meillä ei ole, etteikö sitä vois muille näyttää.

Me siis asutaan omassa rivitalonpätkässä. Kolmas vuosi jo menossa näiden seinien sisällä ja välillä on ollu kyllä suurikin himo muuttaa johonkin muualla. Mutta aina iskee se haikeus:luopuminen! Tässä on niin hyvä ja halpa asua-Kaukolämpö ja kiinteä vesimaksu. Takapihalla ei oo kyttääviä naapureita, vaan metsä pläntti. Kaikki perus asiat on kunnossa ja ens viikolla meillä alkaa vielä ikkuna ja ovi remppa :)
Omaa pihaa on sekä edessä että takana. Ja naapurit on mitä mahtavampia!
Tällä hetkellä tää kämppä luokitellaan 3h+k+vh+t+ak, mutta jo ensi kuussa papereissa lukee 4h+k+vh+t+ak.
Aijotaan siis tehdä yks lisähuone lisää. Eihän se ihan vielä oo välttämätön kun pikku pojat nukkuu kuitenkin meidän kanssa samassa huoneessa ensimmäiset kuukaudet, mutta on se kiva rempata valmiiksi kaikki, kun sitten hektisen arjen keskellä. :) Olohuone on nyt sen verran iso ja tukipilarit on jopa jo valmiina talonrungossa väliseinää varten, että miksipä ei tekis kaikille omaa huonetta? 
Monella naapurilla on jo "lisähuone" rakennettuna ja siltikin olohuoneelle jää todella hyvin kokoa.

Neliöitä meiltä löytyy n80m2. Juuri sopivasti meille. :)

Oi kamala.. tuo ovi! Se on ehkä suurin inhokki tässä kämpässä! Onneksi se lähtee vaihtoon muutaman päivän päästä ja tilalle saadaan jotain ihan muuta!! Joku tarkkasilmäinen ehkä huomaa että seinissä on pientä väri eroavaisuutta ;) Täällä kun nuo maalaus hommat on yleensä mun hommaa (kun mä ne ideat keksinkin :D) ja olot ei oo oikeen antanu myöden niin seinän maalaus on jäänyt hiukan kesken ;) Onneks sävyero ei oo ihan suuri. Uskompa että mun maalaukset on ennen kaksosten syntymää maalailtu, joten joko tuo seinä pysyy noin vielä muutaman kuukauden tai sitten joskos vaikka mies yllättäis ja ottais sudin käteen ;) Toivossa on hyvä elää.

Etupihalla meillä on on myös pieni katettu terassi. Siitä en huomannut ottaa kuvaa :)

Pikkueteisen jälkeen seuraavana on "eteinen", josta pääsee vaatehuoneeseen, poikien huoneeseen, vessaan, olkkariin ja keittiöön.
näkymä pikkueteisestä.
Isommilla pojilla on meidän kämpän suurin makkari. Aina välillä kun tuntuu että alkaa järjestys tympiä vaihdetaan päikseen meidän makkarin kanssa. Sitten kun uus makkari valmistuu pääsee pojat sinne ja me saadaan tämä huone. Tänne mahtuu sitten hyvin pinnasänky ja meidän kimpsut ja kampsut :)
Eteisestä siis pääsee myös meidän olkkariin. Aikoinaan kun tänne muutettiin oli olohuone täysin musta. Siis todella! Täällä oli mustat tapetit. Mä kun en voi sietää mitään tummaa suurissa määrin (niin kun varmaan huomaa), ehdottelin miehelle jo heti muuton jälkeen tapetin vaihtoa. Se ei kuitenkaan innostunut asiasta, joten enhän mä nyt voi alkaa vaan repimään tapetteja? :D Noh 2vuotta siihen meni ja mieskin alkoi ehdottaa tapetin vaihtoa. Tällä hetkellä meiltä lötyy ihan perusvalkoinen tapetti, bling kimalteella. (ei pääse kuvassa oikeuksiin).

Inhoon kaiken näköstä ylimäärästä tavaraa joka on esillä, joten sitä meiltä ei hirveesti löydy. Kaapit sen sijaan pursuaa kyllä jos minkälaisesta tilpehööristä :D

Väliseinä tulee menemään ikkunoiden välissä, joten olohuone puolittuu melkeen puolella. Toisesta päästä olohuonetta ei oo kun yksi kuva, koska sieltä ei löydy kun mun unelma päivälöhö paikka<3 Kellokin tippui seinältä miljoonaan osaan, kun meidän 4vuotias korjaus mies päätti mittailla kelloa. :)
<3
Mun takapuoli leviää tässä tuolissa aina päivisin kahvikupin kera. Vapaapäivinä tulee vietettyä myös aamukahvin kanssa tässä aikaa! Lapset ei ihme kyllä piittaa niin kiikkua tällä, mutta eipäs tuo mua haittane ;) miehen oon nähny istuvan tässä ehkä kerran?
Keinutuolin, päällisineen ,oon periny mun mummalta ja se taas on saanut sen joltain äitin siskon miehen veljen pojan naapurilta.... Tää yksilö on siis todella vanha ja entisöitykin se on jo kerran :)
näkymä kiikkustuolista
Olohuoneesta pääsee takaterassille, jossa tuleekin vietettyä kyllä paljon aikaa :) Lapsilla on kyllä  tilaa touhuta ja temmeltää. Kuvia sieltä ei nyt juuri ole.
Olohuoneesta sitten seuraavaksi keittiöön, eteisen kautta.


Meidän ruokaryhmä on DIY tavaraa! Alunperin pöytä on mun lapsuudenkodista ja ikää sillä on kyllä jo toistakymmentä vuotta. Todellisuudessa sillä on vihreät jalat(jep, oon monesti kysyny äitiltä mitä ihmettä se on ajatellu ostaessaa vihreä jalkasen ruokaryhmän!!) ja ruokailu/istuin tasot on ollu kirsikan väriset. Aluksi me maalattiin se täysin valkoseksi, mutta sen ulkonäkö alkoi tympiä! Niimpä me tuunattiin siihen uusi pöytä levy ja ostettiin tuoleihin tuolihuput :) avot!
Tuoleja on oikeasti 6kpl, mutta se tuntui jotenkin ahtaalta. :)


 Ei ehkä ihan käytännöllisimmästä päästä nuo valkoset tuolinpäälliset tässä lapsiperheessä, mutta onhan meillä pesukone :)
Keittiö on kokenu myös pientä väri muutosta. Aikoinaan tää on ollut siniharmaa? Siis todella! Sinistä seinissä? Kamalaaa!!!!! Tällä hetkellä seinät on sekoitus beigeä ja harmaata.
inhoan tuota punaista vedenkeitintä, värinsä puolesta!

En hoksannut ottaa tiskikaapiston seinältä kuvaa, mutta samoilla kuoseilla mennään mitä noista kuvista nyt näkee :)

Meidän talo on sen verran vanha, että pohjaratkasu on sen mukanen. Onkohan aikoinaan rakentajat ja asukkaat menny aina ruokalevolle, joten makuuhuone on sijoitettu niin että keittiöstä pääsee suoraan kaatumaan sänkyyn? Taitaa nykypäivän ihmiset olla liian kiireisiä semmoseen!

Meidän makkariin mennään kuitenkin keittiön kautta, eikä se oo haitannu ollenkaan meitä :) (Päinvastoin: nyt raskaana ollessa on kiva kun jääkaappi on samalla suunnalla sängyn kanssa.. nooh vitsi vitsi!! ;) )


Tästä tulee sitten hetken päästä kaksosten huone. Katsotaan, miltä se näyttää sitten! ;))

Vessasta en kehdannut ottaa edes kuvaa, koska pyykkiä on niin julmetusti! Mutta sitähän se lapsiperheiden arki on..? Pyykinpesua?!
5 kommenttia:

 1. Ihana koti. Juuri sellainen mistä olin mielikuvatkin rakentanut, kotoisa, lämmin ja viihtyisä, ihana ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan oli kaunista tekstiä :-) toivottavasti asukkaatkin on asuntonsa verosia :D

   Poista
 2. Oii ompa teillä ihana koti. Varsinkin tuo keittiön pöytä! <3 Mä haluisin olohuoneen pöydäksi jonkun puisen vähän harmahtavan sävyisen pöydän. Siihen sitten joku hopeinen tarjotin ja julman kokosia kynttilän jalkoja ja tuikkuja <3 :D Tuun viel ajan kans tsekkaan lisää sun postauksia.

  VastaaPoista