maanantai 26. toukokuuta 2014

Toivepostaus: valmistautuminen + vaunu pohdintoja

Anonyymi 12.5.2014
Miten te olette nyt jo valmistautuneet kaksosten tuloon ja mitä pitäisi vielä tehdä?Kiitos Anonyymille ideasta! Tätä vois kirjotella pitkään...

Yksi suuri pohdinta ja rahareikä uuden vauvan(meidän tapauksessa vauvojen) tulon mukana on hankinnat. Mikä on hyvä? Tarvitaanko me sitä todella? Ostanko uutena vai käytettynä? Saataisko me jostain se? yms...

Kuopuksen kasvaessa, myin aina kaikki tavarat pois. Tiesin että haluan kyllä vielä lapsia, mutta en ihan seuraavina vuosina. Mutta mieli muuttu, kun omaa tämän sukupuolen? ;) Aluksi mua harmitti todella se, että myytiin kaikki. Tai ei ihan kaikkia. Sellaiset säästettiin jolla oli "tunnearvoa" tai oli muuten todella hyvässä kunnossa. Niitä oli kuitenkin loppupeleissä niin vähän ettei niille pitkälle pötkitä!
Ensimmäisen hankinnan oon tehnyt jo ollessa raskaana rv 5. Se ei ollukkaan mikään pikku ostos, kuten sukat tai body. Vaan minä(tuuliviirinä) bongasin juuri sellaisen pinnasängyn halvalla ( ;) ), mitä oon aina himoinnu. Pakkohan se oli saada, ja jopa seuraavana päivänä bongauksesta mä kipitin sen hakemaan! Tuolla se odottaa nyt nukkujaa <3

Kun me saatiin tieto kaksosista, mulle iski heti paniikki kuinka me ehditään ostaan kaikki. Meillä ei ollut kun muutama body ja yks pinnasänky.
Ite suosin kierrätystä. vaikken oo mikään eko ihminen, niin kyllä mä mielummin kierrän ensin kirppiset ja sitten vasta ostan kaupasta jossei löydy. Mä teen paljon löytöjä kirpputoreilta ja mä niin tykkään siitä kun kassassa summa näyttää"10€" ja kourassa on pussillinen hyvä kuntosia vaatteita :)

Mitä meiltä löytyy nyt kaksosia varten kun raskaus on edenny viikolle 24?

meillä on molemmille tulokkaille (samanlaiset) pinnasängyt! Jep, löysin kun löysinkin ihan samanlaisen pinniksen. :) Myös pinnissuojat löytyy molemmille! Ja materialismi onneahan on, että kaksosilla on samanlaiset ;)Myös turvakaukalot telakoineen meillä on jo molemmille pojille. Minkäänlaista visiota ja merkkiä ei ollu mielessä, mutta ehdoton juttu oli, että kaukalot täytyy olla telakalliset. Kuosit on hiukan erilaiset kaukaloissa, mutta muuten on samat Britaxin kaukalot molemmille.

Kuva lainattu netistä. Babystyle.fi
Vaatteista mä sain kans kamalan ressin. Kuinka me saadaan haalittua niin paljon vaatteita, ettei pikkusten tartte olla aina samoissa kuteissa ja että sitä vaatetta olis enemmän kun yhdet päällä ja yhdet pyykissä?! Noh hyvinhän tuo näyttää onnistuvan ;) Siis se vaatteiden "haaliminen " ja ostaminen. Nyt alkaa olla jo yksi kaapilinne täynnä vaatetta, joten pikkasen pitää malttaa olla nyt ostamatta! :) Suurin osa vaateista ollaan joko saatu tai tehty hyvinä löytyinä kirpputoreilta. :)
Leluja ja lelumattokin kaiken näkösillä pimputus moodeilla löytyy vielä säästettynä!Kuopuksen syntyessä talvella, oli varmaan yks ainut hankinta mikä mun oli pakko saada. Ja niin oli nytkin!  Nimittäin Eisbärchenin minilämpöpussit turvakaukaloon. Meillä molemmat pojat omaa tuollaiset vaaleanharmaat yksilöt! Niin  mahtava keksintö. Uskompa että meillä mennään näihin pusseihin aikas kauan. Ja uskon myös TAI TIEDÄN, että meidän arkea helpottaa selvästi kotoa lähteminen, kun ei tarvitse pukea neljää lasta täysin toppatuiksi. :)

KuvaIte en tullu edes ajatteleeks, että me tarvittais kahdet vaunut. MIKS IHMEESSÄ TARVITTAIS? Oon lueskellu blogeja jossa jotkut monikko vanhemmat omaa ensin yhdet tuplat,sitten vielä 2 yhden lapsen vaunut, että saa lapset nukkumaan päikyt ulos ilman että toinen herää. Mummolassa saattaa olla vielä yhdet rattaat ja siellä ja täällä ja tuolla on rattaat.. Haloo mikä idea? Nyt kuitenkin ymmärrän niitä vanhempia!
Monikkovalmennuksessa kun oltiin miehen kanssa, tuli sinne yks äiti omian kaksosten kanssa vähän kertomaan arjesta ja omista kokemuksista. Heti sinne huoneeseen mentäessä, mulle pisti silmään, että heei.. Mä haluan tuollaisen ratas osan mihin saa kaukalot kiinni!
Niin paljon se ratasosa sai kyllä kehuja jo kaksosten vanhemmilta, että mähän halusin ne kans, mieluiten HETI!!! Jopa mies oli sitä mieltä että ilmanmuuta sellaset pitää olla!
Löysin kun löysinkin sellaset, ja parin viikon päästä meillä majailee tälläiset.

Mikä mahtavinta. Meidän kaukalot mätsää näihin! :) Ei siis julmettuja sotahuutoja kaukaloita rehatessa. Ihan älyttömän pieneen kasaankin saa nää yksilöt taiteltua, että mahtuu pienempäänkin kämppään tai autoon.

Yks suuri rahareikä on kuitenkin vielä punasella merkattu! Nimittäin itse rattaat. En mä halua kuitenkaan kahta pientä tuollasissa päälleikkäin istuttavissa työnnellä talvella(isompana sitten kyllä menee, hyvinkin). yhdet tuplat käyttäneenä(tai no työntäneenä), tiesin, mitä mä en halua!!! Joten siitä oli hyvä lähteä..

Uskokaa tai älkää, mutta mulla on kyllä maailman paras anoppi! Ja anopin ukko voidaan laittaa kyllä kans täysin tähän samaan "paras"-laatikkoon. Ne kun lupasivat ja halusivat auttaa rattaiden ostamisen kanssa. (terkut anopille, kyllä te ootte ilman rattaiden ostamistakin ihania <3). Mutta siis ihan mahtavaa kun on läheisiä jotka haluaa auttaa? Ja nyt jos koskaan on kaikki apu tarpeen. Mutta asiaa..
Pitkän pohdinnan ja punnitsemisen jälkeen ne vauut/rattaat kuitenkin löyty. Toki ne on vielä kaupassa, mutta nyt tiedetään mitä haetaan, eikä vaan ajatustasolla punnita.
Ehtona rattailla oli että ne on..
-vierekkäin istuttavat
-erilliset istuinosat (molemmilla omat kuomut yms)
-säädettävä työntöaisa
-kevyet
-pieni kokoiset  sekä
-ilmakumipyörät, jotka saa lukittua(talvea ajatellen).

Missään vaiheessa en oo kirppisihmisenä kuitenkaan ajatellu että nää me ostetaan käytettynä. Vaan halusin satsata rattaisiin. Tiedän että me tullaan olemaan paljon ulkona ja vaunut/rattaat tulee olemaan "kovalla käytöllä". JOten miksi ei maksa kerralla vähän enemmän, kun se että ostaa halvalla useammat. Jotka tulee loppupeleissä jopa kalliimmaksi kun yhdet kallimaat kerralla?
Tässä ne on.. unelmat!!

Tuplarattaat Mountain Buggy Duet EVOOnko muilla kokemuksia näistä vaunuista? :)
-ainakin nää kattaa kaikki meidät toiveet. Steriloija? öö.. se on vielä vähän kiikunkaakun ostaako vai eikö? Toiset on sitä mieltä että se on pelastus monikkoarjessa, mutta onhan meillä noita kattiloita ja kraanasta tulee vettä? Miksei se menis ihan keittämälläkin?
 Onko jollain omakohtasta kokemusta? Kannattaako sellanen? Ja mitä muuta vielä pitäis muistaa tai ootte kokenu monikkoarjessa suurena plussana?

Vielä hankintalistalla olis itkuhälytin ja sitterit. Tuttipullot ja tutit on kuullemma oltava esikoisen ostamia ;) hih.. reppana kun se niin jo odottaa ja odottaa ja missään ei näy vauvoja vielä. <3 Noh ei enään kauaa niin meidän talo vilisee miehiä! :)


Tänään  tulikin täyteen 23viikkoa ja ens viikon jälkeen saa jo huokaista pienen helpotuksen, kun ensimmäinen "hyvä" virstanpylväs on ylitetty. Mahdollisuudet selviytymiseen täällä meidän kanssa kasvaa nyt koko ajan<3 Vaikka mä oon viime päivät ollu kyllä niin täynnä tätä raskautta ja tuntuu että mä en oo mitään muuta tehnyt kun sairastanu enemmän tai vähemmän nää 23viikkoa,  niin en kyllä mistään hinnasta luopuis tästä olotilasta vielä!

Näillä viikoilla pikkuset alkaa jo kuulla,  ja mä oon jo kyllä kovasti yrittäny tätä meidän hulivili B poikaa passittaa hiukan keskemmälle kenttää :D
Viime viikot kun on tullu aivasteltua enemmän kun laki sallii, allergian takia, on alkanu kyllä jo ottaa kipeetä. Monoon tulee koko ajan kylkiluun kohdille ja nyt tämä herra B on päättänyt asettua oikeen kylkiluun päälle! Mahtava tunne, jepjep!! Istua ei voi ilman että kaartaan vasemmalle, maata ei voi kun tuntuu että happi loppuu ja yöllä kyljen kääntö--noup, ei onnistu! ;)


"huhuu vilpertti, äiti täällä! Nyt otat toista veliä kädestä ja meet hiukan lähemmäksi sitä, se kaipailee jo suo yksiön vasemmalla puolella!" <3

8 kommenttia:

 1. Mua harmittaa kun laitoin suurimman osan esikoisen tavaroista menemään, kun ajattelin aina olevani yhden lapsen äiti. Noh, nyt on ostoslistalla taas KAIKKI :D
  Noista mountain buggyista sen verran, että mammakaverilla on ne, ja renkaat kuulemma pamahteli vähän väliö rikki. Tietenkin eri täällä keskustassa, mutta talvella hiekotuksissa meni. Mutta sitten se löysi jostain lisävarusteena kiinteät renkaat niihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. okeeij. :O meillä taas yks kriteeri oli että ehdottomasti ilmakumipyörät ja siitä ei tingitä! :) Toivotaan että kestävät. :)

   Poista
  2. Ja Krista! Mä tiedän että tuun myymään kyllä kaikki kaksosten jutut, että tervetuloa penkomaan(vaikka sitten s-postin muodossa ;) ). Meidän lapsi luku oli nyt OIKEASTI tässä ;) Erimieltä saatan olla sitten viiden vuoden päästä. Mutta ihan minimissään viiden vuoden ;)

   Poista
  3. Toivotaan että kestää!! :)
   joo mä tuun penkomaan :D

   Poista
 2. Heh, me ostettiin juuri neljännet rattaat! :) nämä menee mummilaan. Sitten on myös parvekerattaat, matkikset ja juuri tuollaiset mihin saa kaukalot.

  Mikäli tahdot, voin antaa meidän steriloijan postikulujen hinnalla! :)

  VastaaPoista
 3. Hei kiitos tästä postauksesta! :)

  VastaaPoista