torstai 22. toukokuuta 2014

niille annetaan jotka.. iloa ja surua

Eikös se menny jotenkin niin, että vastoinkäymisiä on yleensä niillä ihmisillä jotka selviää niistä. Niille annetaan jotka osaa ottaa vastaan jne.. Paljon meille on annettu, mutta kyllä nyt saa jo joidenkin asioiden jatkuminen ja tulo riittää.

Kuka muistaa kun manasin kevään ja sen mukana tulleet allergiat alimpaan helvettiin?
Voisin tehdä sen taas uudestaan!!!
Meillä on ollu kyllä niin kamala kevät kaikin puolin. Tuntuu ettei mikään oikeen luista. Kaiken on kruunannu viimepäivät. Ite oon kärsiny niin kauheista allergia oireista, että mun ei tarvi kun roskat viedä niin loppupäivä on pilalla. Nenävuotaa ja silmät kutisee niin armottoman lujaa. Paras kaveri onkin ollu nyt muutamat päivät lapsille ja vauvoille tarkotettu Physiomer nenäsuihke. Lääkäri kyllä meinas, että pahimpii päiviin voi ottaa perus allergialääkkeitä,  mutta mä oon just tällänen "sääntöjen vanki", että jos pakkauksessa lukee, että ei suositella raskaana oleville, niin mähän en sitä silloin ota.  Kaiken on kruunannu paha olo myös meidän isomman pojan puolesta.
Se reppana on niin tukossa, että meitä on kutsunu lääkäri jo 4kertaa viikon sisällä. Vaikka allergia lääkettä kuinka otti säännöllisesti, ei siitä ollu mtn apua. Saatiin hiukan vahvempaa lääkettä, eikä siitäkään ollu mitään apua. Kolmannella kerralla pojalla aukes jo iho ja se näytti ihan siltä kun olis juossu sataa nokkospuskaan. Kokopää oli kun ilmapallo, otsasta kaulaan saakka. Hengitys tuntui vain koko ajan enemmän pinnalliselta ja voimia tarvitsevalta. Ei muuta kun terveyskeskukseen ja sieltä keskussairaalaan. Jälleen kerran nostettiin lääkkeiden määrää ja vahvuutta. Osastollakin oltiin yksi yö, joka oli kyllä pelastus! Ja mikä ihaninta, otti meidät vastaan todella ihana, erikoistunut lastenlääkäri. Nyt, jos koskaan, tuntui siltä että sai apua, neuvoja ja ymmärrystä! Seuraavana aamuna
ajattelin, että jesh, nyt nää 8 erilääkettä alkaa toimia. Vihdoin mä saan myös itse rauhottua ja nukuttua. (Valvottiin siis useampi yö ja aamulla mä lämpsin "reippaana" töihin). Kunnes koitti edellis yö..

Jälleen kerran tuntui, ettei mikään luista. Astmalääkettä hengiteltiin yöllä useaan kertaan, kuume nousi reilu 39 ja silmät vuoti. Ite nukuin n.3h ja jälleen puolikuolleena suuntasin töihin. Onneks mulla on maailman parhaat isovanhemmat, jotka haki pienemmän pojan niiden kanssa, että isommat miehet sai levätä aamun. Alku illasta alko kuitenkin taas olot pahentua, ja meidät löysi jälleen kerran istumasta tk:n odotustilassa. Tällä kertaa meitä ei ottanutkaan vastaan mikään ihana ja ymmärtävä lääkäri. Vaan kaikkea muuta! Se, jos joku, oli opiskellu itellensä väärän ammatin? Tai olikohan edes opiskellu? Tuntui ettei se tiennyt mistään mitään.. hevon kukkua sanon minä!

Nyt kun meillä menee 9 erilääkettä joidenkan pitäis auttaa, yritän huokaista helpotuksesta! Viime yö meni niin hienosti, että ajattelin saaneeni lottovoiton! Onko oikeasti mitään kurjempaa, kun katsoa vierestä oman lapsen kärsivän?`Mikään ei auta vaikka kaikkes yrität antaa? Syli ei lohduta ja tuo parempaa oloa niin kuin yleensä? Ei edes karkkipussi ja puhallus kohenna mieltä? Onneksi suurimmat pahat olot on poissa! Älkää tulko enään takasin!



Itellä on ollu kyllä kans todella raskaita viime päivät. Suurimman osan energiasta on vieny tää stressaaminen toisen puolesta. Nyt ollaankin pois työkuvioista muutama päivä. Paljon lepoa ja lepoa ja aikaa itelle!
Masu sen kun kasvaa ja liikket alkaa olla jo sellasia ettei voi erehtyä masussa köllöttelevän 2 vilkasta poikaa ;) Huomenna olis taas neuvola. Saapi nähdä miten on paino alkanu nousta ja onkohan paineet jo hiukan tasaantunu lähemmäs normaalia ;) Itseä kiinnostaa hirveesti, mitä se sf mitta mahtaa näyttää.. Raskausarvilta oon säästynyt(ainakin vielä). Ajoittain kyllä tuntuu siltä, että jos vähänkään hengittää syvempään, halkee vatsan seudun iho miljoonaan osaan. Välillä siis kinnaa niin kiitettävästi, että...


Huomenna saadaankin mukaan jo äippäraha ja -paketti laput. Itteä ei oikeen napannu nuo tän hetkiset äippäloodat.. jotenkin liian retro mun makuun!? Taidetaan siis kallistua suuresti sen rahan puolelle, vaikkei se todellaan ole yhtä arvokas ja kattava kun laatikon sisältö.

Nyt äkkiä pienet päikkärit kans, ennen kun lapset herää. Kivaa alkavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

  1. Argh, allergia. Mulla myös, tosin ei ehkä noin pahana kuitenkaan =/ Mulla on tabletit, nenäsumute ja silmätipat lääkkeenä. Eilen alkoi tulla lisäksi iho-oireena tommosta kivaa pientä kutiavaa syheröä käteen ja äsken sitten soitin ajan työterveyslääkärille. Huomenna sinne jos se vaikka vois jtn voimakkaampaa mulle määrätä - jos raskauden puitteissa mahdollista. Saa nähä! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi juku.. Sielläkin siis toinen "kevät vammanen". Mitä lääkkeitä sä syöt? Mä kun oon kärsiny jo kevään 2010, 2011,2012 ja nyt 2014, oon päättäny että mä en enään ikinä hankkiudu sellaiseen tilaan kevät aikana, jolloi ei saa droppia laittaa suuhun!! :D

      Poista
    2. Mulle on sanottu äippäpolilta, että Zyrteciä voi syödä. Eli cetirizin on siinä vaikuttavana aineena. Olen sitten ostanut Ratiopharmin cetiriziniä, kun se on edullisempaa kuin Zyrtec. Työterveyslääkäri vielä sanoi, että voin ottaa parikin tablettia päivässä (normaalisti vain yksi), koska oireet on pahemmat. Nenäsumute ja silmätipat on merkkiä Livostin. Allergialääkkeitähän ei oo juurikaan testattu, koska kuka raskaanaoleva nyt haluais testiryhmään? MUTTA tota cetiriziniä on ollu markkinoilla sen verran kauan, että siihen luotetaan eniten, koska mitään raportteja sen käytön haitoista ei ole saatu ilmeisesti.

      Poista
  2. Mäkin ajattelin tällä kertaa ottaa sen rahana, ja jättää lootat muille.. :) ja toivotaan nyt että teidän olot parantuu ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mun mielestä se oli jotenkin niin kamalan näkönen loota tänä vuonna :S Me otettiin kans toista odottaessa rahana. Oli jo valmiina kaikki esikolta. niin vähän kyllä senkin takia :)))) Paljon paranemisia myös sinne! <3

      Poista
  3. Toivottavasti alkaa olot paranemaan siellä!! :) Hyvin on alkanu sullakin maha kasvamaan :) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olot tuntuu vaan pahenevan. :S Tänään taas oltu lääkärissä.
      *korvassa reikä ja poskiontelon limakalvot todella turvonneet. Nyt täytyy vaan seurailla että ei tuu poskiontelontulehdusta :S

      Kiitos. Masu on ottanu kyllä oikeen spurtin! :) Täytyy yrittää itse pysyä perässä :)

      Poista
  4. Mä taas tykkäsin niistä lootan vaatteista ;) Otettiinkin kaksi pakettia ja yksi rahana :)

    VastaaPoista