maanantai 17. maaliskuuta 2014

MIELIPIDE POSTAUS:mikä on hyvä äiti?

Oli pakko tulla vielä kirjottelemaan.
Monenlaisia blogeja lukeneena., huomaa kuinka laidasta laitaan meitä äitejä on. Ja se jos joku on hyvä asia! Miettikää jos me kaikki äidit oltais aina ennen ruokailua leikkipuistoissa ja ostettais vaan luomuruokaa ja käytettäis ekopuuvilla vaatteita lapsille. Mitä ihmettä? En siis missään nimessä väitä etteikö näin toimiva äiti olis hyvä! Päinvastoin, se on äiti omalla suurella sydämellä!

Millainen sitten on hyvä äiti?
Niin kliseiseltä kun se kuullostaakin:jokainen on paras mahdollinen äiti omille lapsilleen!

Mun mielestä hyvään äitiyteen kuuluu  lyhykäisyydessään rajat, välittäminen ja huolenpito!
Mun mielestä siinä ei oo mitään pahaa jos äitiä ei välillä huvita!!
Ja se äiti joka ei ikinä ole korottanut ääntään ilmoittautukoon? Empä usko että kukaan!?
Pitäisikö äidin viettää jokaikinen sekunti elämästään lasten kanssa? Jos kokee sen hyvänä vaihtoehtona niin toki!! Itse olen sellainen ihminen, että otan lapset usein mukaan. Mutta osaan nauttia myös siitä ajasta kun saan laittaa ulko-oven kiinni miettimättä: onko kaikki nyt mukana.
Omaa aikaa kaipaa välillä kovasti, mutta pitäis itse osasta tehdä sen eteen jotain. :)

Kuinka te käytätte "vapaa ajan"? Tai tarvitseeko teidän mielestä sellaista kun on äiti?

Naisia, äitejä, arvioidaan aivan liikaa niiden toimimisesta!
"teikko se käy joka vloppu jossain ilman lapsia, tiekko se ei sitä se ei tätä".
Miksei isi-ihmisille sitten anneta noottia? Itse ainakin olen sitä mieltä, että vaikka perhe pyöritetään ja tehdään yhdessä on miehillä yleensä enemmän "omia juttuja" ja vapaa-aikaa. Vai onko se sitten juurikin siitä kiinni etteivät äidit "uskalla" lähteä lapsiringin ulkopuolelle?
Mitä sitten jos joku äiti tykkää "ladata akut" kavereiden seurassa? Tai mitä sitten jos joku tykkää käydä illalla muutaman kerran viikossa jumpassa? Uskompa, että myös lapset kaipaavat aikaa ilman äitiä!!
pariskunta iltamat. Paljon hyvää ruokaa,juomaa ennen kaikkea seuraa, aikuisten kesken.

Itse koen olevani hyvä äiti! Pidän huolen että lapset saa kulkea puhtaissa vaatteissa ja ruokaa saa ruoka aikana ja muulloinkin. Raitista ilmaa saadaan päivittäin ja lapset saa olla lapsia. Hellyyttää ja rakkautta annetaan päivittäin ja rajat osataan vetää!! Ääni nousee välillä korkealle, mutta se nyt on ihan normaalia.Välillä ei huvita sitten ollenkaan ja välillä taas höllätään ja ollaan kun apinatarhassa.

Millainen on teidän mielestä hyvä äiti? Ja miksi juuri sinä olet hyvä äiti omille lapsillesi? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti