torstai 13. maaliskuuta 2014

ei pirulaisen.... parvorokko

Poikien päiväkodissa on ollut jo kauan ovessa lappu "meillä päiväkodissa on havaittu parvorokkoa". Hoitajien kanssa jutellessa sitä ei ole varmuudella todettu poikien omassa ryhmässä.
Mutta kun meidän pojat meneekin monena aamuna ensin toiseen ryhmään, kun oma ryhmä aukeaa vasta klo 7.10, joten tartunta riski on suurempi!

Noh niinhän siinä kävi. Meillä pienemmällä helottaa posket ja lämpö nousi eilen. Yöllä kuumetta oli enemmän kun oli ihan kuuma. huoh! Eipä siinä muuten mitään ongelmaa, mutta parvorokko nostaa keskenmenon riskiä suuresti ja on todella vaarallinen raskaana olevalle.
Yhtään ei helpottanu tieto siitä, kun netissä luki

"Jos olet raskaana ja olet ollut tekemisissä parvorokkoa sairastavan lapsen kanssa, on otettava verikoe. Jos olet raskaana, ja työpaikallasi on useampia parvorokkoon sairastuneita, on otettava sairaslomaa.
kotihoidossa:Lasta ei tarvitse eristää parvorokon takia, mutta suoraa kosketusta raskaana olevien kanssa on ehdottomasti vältettävä."
kuva.

Verikokeissa on käyty, mutta kuinka ihmeessä pystyn olla ilman suoraa kosketusta noin pienen kanssa? Sitä onko mulla itellä ollu joskus parvorokko, ei oo mitään tietoa. Toivon todella että olis ollu niin ei tarvis huolehtia. Sen kun voi sairastaa vaan kerran elämässään.
Jos verikokeista näkyy etten oo sitä sairastanu, saan jonkun vasta-aine piikin, mutta mieltähän helpottaa todella että labra vastauksissa menee viikko -.- -NOT!Onko siellä joku muu raskaana oleva joka on ollu samassa tilanteessa? Tai onko jollain tietoa että miten nyt pitäis tehdä?

Itse kun miettii niin eipä tässä nyt ole mitään erityistä tehtävissä :D hieno homma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti