tiistai 9. syyskuuta 2014

Ihan tavallinen perhe

Blogi maailmassa usein ihmiset kertoo vaan niitä positiivisia juttuja. On hienoa autoa ja kaikki on niin fucking perfect! Moni ei varmaankaan uskalla kirjoittaa niistö arjen kulma kivistä?

Itse tykkään lueskella blogeja, jossa kerrotaan myös niitö arjen normaaleja pee juttuja. Aina ei voi suksi luistaa!
En tarkota että kaikki kompastukset pitäis julkasta kaikkien luettavaksi. Eei eei.

Moni on kehunut ja miettinyt kuinka meillä on niin seesteistä ja täydellitä perhe elämää , vaikka taloon tuli kerta heitolla tuplasti lapsia. Kuinka meillä voi olla tiskit aina laitettuna ja pyykkikori tyhjänä?! Miten mä näytän niin jaksavalta ja hyvin voivalta?! Kuinka lapset on jo päivävaatteissa ja aamupalat syöneinä klo 9?! Ja suurin murhe:kuinka mä voin jaksaa 4lapsen kanssa YKSIN? Miksei mies pitänyt heti isyyslomaa?

Ite kuulun niihin ihmisiin jotka inhoaa sotkua. Inhoan epäjärjestystä niin suunnattomasti että hermot kiristyy jo pelkästä ajattelusta. Ja miksi päästää kaaos valloilleen kun voi siivota heti ne pienet jutut? Sempä takia meillä ei sotkua juuri näykkään. Välillä toki vois himmata sitä rätin kanssa heilumista , ja sen oon oppinutkin tässä menneiden kuukausien aikana.  Meidän koti ei oo mikään hotelli missä lattiat kiiltää ja pölyä ei näy missään. EI!

Pyykkikori meillä on sen takia aina tyhjillään, koska pesukone pyörii joka päivä. Pyykkiä on kuivumassa koko ajan! Tuon perhanan kuivaustelineen vois laskea jo huonekaluksi. Kuivasrumpu on ollu jo enemmän kun ajatustasolla, mutta siellä kaupassa se vielä kuivattelee muiden silmiä. Se pitäiskin kotiuttaa, mahdollisimman pian, kiitos!! varsinkin nyt, kun tulee ilmat, ettei niitä pyykkejä enään kuivatellakkaan pihalla.

"sä oot niin hehkuvan ja hyvinvoivan näkönen!" Ensinnäkin kiitos! Mutta hei, aina se miltä näyttää ulospäin-ei oo sitä ihan täyttä todellisuutta!
Meidän lapset on älyttömän hyviä nukkujia. Isommat vetäsee untapalloon joka yö sen 10-12h ja yöllä heräävät vessaan ihan itsenäisesti, jos tarve vaatii.
Minimiehetkin kiskoo unta sen verran, että kerran syödään yöllä n. klo 2 aikaan. ja ruokailuun menee n 30-45min.
En voi väittää että jotenkin onnesta soikeena ja virkeenä herään lasten kanssa klo 9 saatika klo 8. EHEI! ihan yhtälailla mua väsyttää kun muitakin äitejä!!Mutta kyllä se väsy kaikkoaa kun jaksaa vaan hinata itsensä ylös.
Aamulla minit yleensä nukkuu kun me isompien poikien kanssa herätään. Ehditään hyvin syödä aamupala rauhassa ja pukea päivävaatteet päälle. Itse ehdin pikkasen ehostautua, kun lapset leikkii.

Se miksi mies meni "nyt jo" töihin, oli mun valinta. Toki mieskin oli samaa mieltä, mutta mä itse ehdotin sitä! Se että itse voin hyvin, saan nukuttua yöt, lapset on kaikki rauhallisia ja mikään ei vaadi suurempia ponnistuksia (VIELÄ) , en kokenut tarvittevani "lisäkäsiä". Isyysloman mies pitää sitten loppuvuodesta, kun meidän kämpästä ei vilinää ja vilskettä puutu!

En voi olla muuta kun onnellinen ja kiitollinen että melle on suotu tällästä. Täytyy myöntää, että kyllä meillä on ollut "helppoa". siihen nähden, mitä se olis voinut olla.
 Mutta kyllä meillä niitä pee päiviäkin löytyy, Uskokaa pois! ihan niin kuin kaikista muistakin "tavallisista" perheistä.
Lapset kiukkuaa, päikkäriaika on niiden mielestä juoksemista ja huutamista varten, ruoka palaa pohjaan, aamulla noustaan väärällä jalalla, mies viettää välillä aikaansa jäähallilla muita lapsia valmentaen ja kiukkuaa väsymystä. Ite tunnen välillä olevani tiskikone vastaava ja pyykinpesijä. Päivät menee huijauksessa ja välillä kaipaa suuresti sitä omaa aikaa.
 Mutta sellasta se välillä on! Se on sitä oikeaa ja arvokasta elämää! Perheellisenä!!
Jos aina olis seesteistä ja rauhallista ja kaikki vaan liukuis eteenpäin, ei siitä osais enään nauttia.

Joskus ne pyykit ketuttaa ja niitä vaan ei mitenkään huvita laittaa koneeseen. Joskus meillä haisee suoraan sanottuna paska, kun imuroidakin pitäis ja roskiskin tuossa odottaa viejää! silmät ei pysy auki ja illalla muistaa laittaneensa ruokaa viimeksi aamulla suuhun.
Siltikin, voin käsi sydämellä vannoa eläväni onnellista elämää...PERHEELLISENÄ <3


2 kommenttia:

  1. Ihanaa juttua taas, semmoista...todellista :) Mustakin on kiva lukea juttuja, joissa kaikki ei ole vain jotain hehkutusta. Ja meillä on myös toi kuivausteline yksi olohuoneen sisustuselementti xD Onneks ei olla ainoita!

    VastaaPoista