torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 lopetus ja Vuoden 2015 alotus

Niin se vuosi vierähti. Viime vuoteen mahtui paljon hyvää. En oikeestaan löydä muuta moitittavaa kuin oma olotila kaksosia odottaessa. Sekin marttyyrinen voivottelu tuntuu naurettavalta nyt jälkeen päin.  :)

Uusivuosi vietettiin perheenä kotona. Polteltiin sädetikkuja, herkuteltiin, pelattiin isompien kanssa lautapelejä ja illalla pojat lähtivät isin kanssa kaupunkiin kattomaan rakketaja. Kaikin puolin onnistunut vuoden vaihde. 


Miten me sitten saatiin elää vuosi 2014...

Tammikuu
Muistan kuin eilisen kuinka olin valmis tekemään mitä tahansa että se kamala oksennustauti lähtisi meidän kodista. Me vanhemmat oksennettiin kilpaa lasten kanssa. Muilla se loppui ja mulla se jatkui. Tällöin tiesin jo odottavani ja hetken jo luulin, että se lapsi tulisi syntymään mun suusta. 

Helmikuu
Olin jo niin uupunut siihen melkeen viikon kestävään 24/7 "oksennustautii"(jota se kyllä olikin aluksi), joten marssin lääkäriin. Jouduin tiputukseen ja lääkäri epäili suolitukosta, joten päätti varmuudella ultrata. Suoli oli normaalin näköinen, mutta kohdussa nähtiin köllöttelevän kaksi pikkuista yhden sijaan. Tämä oli siis todennäköisesti syy "jatkuneeseen oksennustautiin". Niin kuin se olikin...!!

Maaliskuu
Jatkoin töitä pienen sairasloman jälkeen, mutta ilman yövuoroja. Itsellä kun meni voimat päivällä oksentamiseen ja yöllä valvomisen, en halunnut antaa kropalle enään yhtään enempää ressiä. Matkattiin kuitenkin ystävän kanssa Helsinkiin pienellä lomalle. 


Huhtikuu
Paha olo jatkui ja olin monta kertaa lähes varma, etten halua enään ikinä olla raskaana. Joka paikkaa särki ja olin pyörtyä jo pelkällä istumisella. Alapaine huiteli alle 60 ja yläpaine alle 100. Samalla esikoinen, joka tuntuu olevan allerginen keväällä ihan kaikelle, sairasti niin kamalan allergian.  Valvoin yöt, jotta tietäisin pojan olevan hengissä. Eri Lääkkeitä meni parhaillaan 9kpl päivässä. Kevät oli kauhea. Yöt sylittelin, itkettiin, istuin suihkussa höyryhengittelemässä pojan kanssa, oksensin itse, itkin itkin ja itkin. Onko mitään kamalampaa katsottavaa, kun oma lapsi näyttää kärsivän?!

Toukokuu
Juhlittiin esikoisen 4v synttäreitä ja oltii sairaslomalla, milloin kenenkä taudin takia. Saatiin myös tietää ultrassa, että masussa köllöttelisi pojat. Allergia jatkui esikoisella. Jouduttiin osastolle pariksi päiväksi. Lääkkeet jatkui, mutta muutamalla dropilla vähemmän. 
Sieltä herra sai tämän koiran ja joka ilta se löytyy pojan kainalosta. (Kiitos A9:n Kristianille!)

Kesäkuu
Olin ensin sairaslomalla oman sairastamisen takia ja sen jälkeen jäinkin pois töistä kun oma kroppa ei enään jaksanut. Vaikka masu oli pieni siihen nähden että kaksosia odotin, oli se ihan eriluokkaa kun yhtä odottaessa.

Heinäkuu
Yritin antaa kaiken mahdollisen ajan ja panoksen perheelle. Etenkin lapsille. Ne kun eivät ymmärrä kaksosten synnyttyä, ettei äitillä oo samallalailla antaa aikaa kun ennen. Mies jäi lomalle ja oli ihana olla kotona koko perhe. Käytiin uimarannoilla 100km päässä ja syötiin herkkuja. Mökkeiltiin ja nähtiin ystäviä. Oma olo antoi jo hiukan enemmän voimia itselle. Käytiin myös studiossa napsimassa masukuvat talteen. 

Elokuu
Jouduin pakkolepoon viikkoksi ja heti kun aloin liikkua päättivät kaksoset syntyä. Rv 35+2. Kaikki meni paremmin kun hyvin ja oltiin kotona kaikki jo muutaman päivän päästä sektiosta. Jouduttiin(miehen mielestä ehkä saatiin) ostaa uusi auto. 

Syyskuu
Elettiin uudenlaista arkea suur perheenä. 

Lokakuu
Aloitin salilla käymisen ja arki rullasi. Kaksoset saivat kasteessa nimet. 

Marraskuu
Tavallista arkea ja liikuntaa. 


Joulukuu
Isommat lapset jäivät päiväkodista 3kuukauden lomalle. Yksi pojista täytti 3vuotta. Sekä kaksoset olivat ensimmäisen kerran yökylässä veljien kanssa kun järjestin miehelle yllätys reissun Anna Abreun keikalle. 

Vuosi 2014 on ollu loppuen lopuksi positiivinen vuosi. Ensi vuodelle toivon parempaa kevättä allergioiden suhteen. Haluan itse päästö kesäkuntoon, jotta voin hyvillä mielin kulkea biksuissa rannalla. Jos siellä täällä on vähän jtn "ylimääräistä", olkoon!!! Ennen kaikkea..
Vuonna 2015 haluan olla entistäkin parempi äiti ja vaimo.


Ihanaa alkavaa vuotta kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Teillä on ollut rakkauden täyteinen vuosi :) Ihanaa uutta vuotta teille kaikille!

    VastaaPoista
  2. ihanaa uutta vuotta! teillä ollut kyllä tapahtumarikas vuosi :)

    VastaaPoista