maanantai 16. kesäkuuta 2014

viikko täynnä ja viikko edessä

Meikäläinen on nauttinut pitkästä vapaa putkesta. On tullut kyllä niin tarpeeseen! Vaikkakin hommaa on riittänyt aivan liiakseen, oon silti osannut nauttia! Tosin illalla kroppa ei oo nauttinut ollenkaan! Ihanaa kun saa aamulla nukkua hiukan pidempään ja herätä siihen kun lapset kömpii viereen. Mies on painanu taas duunia koko vlopun, joten me ollaan nautittu ja vedetty volumet kaakossa jo aamusta saakka :D Raittiin ilman myrkystyskin varmaan koputtaa jo ovella. Sen verran on tullu oltua pihalla lähipäivinä.

Viime yönä olis tehny mieli alkaa tanssia kesken unien. Vihdoin se sade tuli!! Aamulla herätessä paisto aurinko ja satoi pientä tihkua..oo! ihanaa! Tän viikon kelit näyttikin aika "kylmiltä". Nyt ei sais valittaa, koska mä en niin piittaa niistä helteistä tällä hetkellä, mutta en mä nyt ihan takki kelejä toivonu ;)

Muutama päivä sitten päätettiin, että meidän on pakko siivota meidän kaapit! Siis jokaikinen! Moni joka on käyny meillä, ihmettelee kuinka meillä on niin siistiä ja tavarat on aina tiptop. Noh helppohan se on pitää kämppä siistin näköisenä, kun kaikki ylimääränen on tungettu kaappeihin :D
Eilen heitettiinkin oikeen ronskilla kädellä roskiin tavaraa ja osa lähti kierrtäykseen. Kyllä tuli hyvä mieli. Illalla vielä lähdettiin koko perheen voimin kauppaan ja esikoinen tokas reippaalla äänellä. samalla pudottaen leuan alas ja katsoen kulmien alta:
"Äiti, nyt kun meillä on vähän niin kun loma (ollaan oltu siis vapaalla monta päivää), niin sähän lupasit että mä saan ostaan meidän vauvoille jotain!!??"
Noh jep! Niinhän mä lupasin. Ja vaikka meillä nyt ei oo vielä alkanu virallisesti loma, niin voihan sitä nyt aina vähän jtn pientä ostaa ;)
Mukaan tarttui esikon valitsemana 2tuttipulloa ja pulloharja. Vaikka mitä muutakin se olis kärryyn haalinu, mutta säästetiin ne sitten seuraavaa ostoskertaa varten.
Tällä viikolla olis vauvojen kaappien järjestys. Nyt sitä tavaraa kun on vaan tullut lapattua kaappiin pesun jälkeen, täytynee se vielä siistiä, kun saadaan lisätilaa :)
Vaatettakin on jo useampi hyllyllinen(kaikista ei oo kuvaa!). Mutta kyllähän sitä pitääkin olla ;)Vaatteitakin ollaan ostettu (hups!) nyt vähän lisää. Pienet nallehaalarit ja töppöset odottaa päälle laittajaa ja Britaxin vaunutkin on ollu jo kovalla testauksella.
Meidän pojat tosin on jo niin isoja, että ei niiden kanssa voi lähteä testi ajelulle, vaikka kovasti mieli tekiskin! Nää yksilöt siis tulee toimimaan meillä "kaukalorattaina" ja varmasti ovat hintansa veroiset.Aikalailla alkaa olla jo kaikki mallillaa :) Toisten rattaiden ostoa odotan jo kovasti, vaikka tiedän tasan tarkkaan millaiset meille kotiutuu. ;) Yks vaunukoppa on jo ostettu(käytettynä) näihin rattaaisiin. Sekin tosin majailee Espoossa mun tätin luona (Kiitos tätsy matkahuolto apulaisena olemisesta!).
Jos joku tietää, että jollain on ylimääräisenä tai tulossa myyntiin Mountain Buggy Duet vaunukoppa (musta), saapi huikata. :)

Viikot ne poksuu ja tänäänkin tuli täyteen jo 26+0. Viime ultrassa(pe  6.6.) kun käytiin, näytti meidän pojat jo 2vko isommilta, eli vastasivat 26+0 ja 26+3. Painoa silloin oli 900g/jäbä. <3
Nyt (jos mittaukset piti paikkansa) on pojilla jo painoa kilonverran. Iso kivi kyllä tipahtaa sydämeltä joka maanantai, kun tietää että yksi viikko on taas pulkassa niin että pojat on pysyny masussa!
Toisaalta joka ikinen päiväkin on jo kullan arvoinen.
Sf mittaa en osaa sanoa, mutta neuvolassa ens viikolla sekin selviää :) Painon nousu on pelottavakin tasaista. :D Se on noussu todella tasasesti sen normaalin 500g/vko. Toisaalta hyvä niin! Jos paino nousee kohtuudella(mutta vauvoille tarpeeksi) jaksaa sekä äiti että vauvat hyvin. :)
Lähipäivinä on huomannu, että ruokaa ei uppoa yhdellä kerralla enään niin paljon. Noh onhan se ihan loogista, että kun masussa tilaa vie 2 poikaa, ei ruokaakaan voi mahtua enään vatsalaukkuun niin reippasti kun ennen. Ne jotka tietää mut, tietää kyllä myös että jos kyse on ruuasta, mä oon mukana! ;) Ja niin oon kyllä nytkin. Tosin hiukan useammin, mutta pienillä annoksilla.


Mikä muu on muuttunut tän raskauden aikana?
Noh nukkuminen! Ennen kun lapset oli saatu nukkumaan ja  kovasti pyytelin miestä kattomaan mun kanssa jonkun elokuvan, olin mä nukahtanut jo ennen kun elokuva oli alkanu. Herääminen ei oo ollu oikeestaan ikinä mikään ylitsepääsemätön juttu, vaan mä oon ollu se aamuvirkku ja illantorkku.
Tällä hetkellä, mä oon se joka saattaa kukkua vielä puolen yön aikaan. Yöllö herään (luonnollisesti) vessaan useamman kerran ja aamulla sitten joko nousen ylös kun mies lähtee töihin, tai sitten ihan  vastakohtana väsy ei anna periksi, kun pitäis lasten kanssa jo nousta. Närästyskin on tullut kuvioihin, ja välillä tekee mieli pidättää hengitystä, ettei vaan vahingossakaan tuu röyhtästyä!!
Hassua kuinka se kroppa osaa jo valmistautua niin monella tavalla siihen vauva-arkeen. :)
Itse kaksi vauva-arkea kokeneena, tiedän mitä se on. Nyt toki, kun lapsia on kaksi ja vauvoja on kaksi, tulee arki olemaan hiukan erilaista mitä aikaisemmin. Varmasti tapahtumarikasta, raskasta mutta arvokasta <3

 Asiaa olis taas kun muille jakaa, mutta ehkä nyt on hyvä lopettaa, kun kirjaimet pysyy jokseenkin kasassa. :) Ihanaa juhannus viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo sun masu ♡ mulla on unen kanssa ihan sama homma! Ennen vetelin helposti 16 tunnin yöunia, nyt herään arkisin 7.30 ilman ongelmaa.. pelottavaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sama homma :D Ei toivookaan että päivä menis sutjakkaasti aamusta iltaan, jos unia olis napossa vaan 7-9h :D Tää koppa tarvii(tarvi?) vähintään sen 10h, että pysty toimia fiksusti aamusta iltaan :D

      Poista