maanantai 9. kesäkuuta 2014

kun äiti kasvaa, kasvaa myös lapset

nyt ei sais valittaa, kun se kesä vihdoin on päättänyt olla enemmän kun yhden päivän kerralla. Mutta eipä ole kyllä mun kesän hehkutus vuosi tämä kesä 2014. Jotkut päivät on ollu ihan jees, kun ei oo ollu niin hellettä. Lapset sen sijaan on nauttinu oikeen kunnolla. :) Laitettiin uima-allaskin takapihalle, ja siellähän ne viihtyis koko ajan. Ruuatkin on ollaan nautittu uima-altaan reunustalla.

Perjantaina oltiin taas ultrassa ja nää meidän pikkuset oli ottanu oikeen kasvu pyrähdyksen. Painoa oli tullu 4vko aikana n.500g. Vastasivat nyt siis 2vko isompia, mitä viikkoja on kasassa. Lääkäri meinas, että pelkästään positiivinen juttu, koska ennen aikainen synnytys on kuitenkin mahdollinen (mutta ei kyllä toivottu! Pysykää vaan masussa vielä <3), eli syntymäpaino olis sitten hyvä  ja kun mulla itsellä on arvot kunnossa ja painon nousu tasasta, ei oo syytä huoleen :)
Oli kyllä helpotus!! Ultraus kesti taas tunnin verran, kun lääkäri ei meinannu uskoa omia mittauksia. Mutta kyllä ne mitat oli ihan samat toisellakin mittaamalla.
Nyt pojilla oli painoa n900g/poitsu.  Ihmekkös jos välillä on tuntunu että maha räjähtää jos hengitän yhtään syvempään. Kasvu on ollu nyt niin hurjaa, että toivotaan sen himmaavan pikkasen kuitenkin tahtia :)
Molemmat siellä köllötteli poikkitilassa, mutta kuullemma on vielä hyvin aikaa ja tilaa muuttaa asentoa. En vaan jotenkin jaksa uskoa siihen, en tiedä miksi? Viime ultrassa A poitsu oli ihan samalla lailla, mutta B herra sen sijaan on kyllä vaihtanu asentoa. Nyt kun se ei enään majailen kylkiluun kaverina, se on päättäny kuitenkin potkia ihan huolella kylkiluun murusiksi. Ultrassa lääkäri totes heti, että "johan on vilkas kaveri". jep ;) Meidän A herra otti vastaan iskuja päähän ja kasvoille ja yritti sieltä toisen jalkojen välistä kurkkia, joskos sais huomiota<3

Kuullemma pitkiä poikia tulossa! Ja eipä se ihme, kun isi-mies huitelee kuitenkin lähempänä 190cm. Seuraavan ultran lääkäri laitto jo 3vko päähän.


Isommatkin pojat on ottanu jonkun kasvu pyrähdyksen. Esikolle ei mee enään puoletkaan vaatekaapin sisällöstä ja kuopus on myös päättänyt kasvaa ulos omista vaatteistaan. Onneksi sille löytyy enemmän kun mieluisia vaatteita isovelin kaapista :D Isoveli taas ei oikeen piittaa lainailla.
Eipä se auta kun mennä vaatekaupoille.

Viikotkin poksuu niin hurjaa vauhtia. Tänään tuli täyteen 25raskausviikkoa. Masun kasvu huitelee pilvissä ja kaverimme yrjö on päättäny vuokrata meiltä taas muutamana kertana viikosta olinsijan. Uskompa että nää helteet tosiaan tekee kyllä tän pahanolon. Ruokaa on vaan pakko syödä vaikka ei tekis mieli. Ja niin.. sitä vettäkin pitäis muistaa juoda!?Oikeen sekametelisoppa tää kirjotus.. Sanottakoon vielä se, että meille on kotiutunu nyt ne kauan odotetut Britax B-Dualit ;) Ja kyllä on mahtava keksintö!! Lähiaikoina olis hakusessa vielä toiset rattaat, jonka jälkeen olis kaikki suuret hankinnat tehty :)
Loppu kuusta mennään vielä tuttipullo ja tutti ostoksille, kun lapsilla alkaa kesäloma! Se taitaakin olla tämän loman odotetuin reissu lapsien mielestä. :) Pienet ne on ilot!

6 kommenttia:

 1. Huuuuh, isot pojat sulla mahassa myllertää :D Meillä seurantaultrassa tänään (24+2) vastattiin rv 22+4 ja 23+0 eli meillä taas vähän pienemmät naperot kuin pitäisi. Mittausvirhettä voi toki olla ja sehän vaikuttaa aika paljon, pienikin virhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pienetkin mittausvirheethän tekee aika ison "virheen". Joko teille selvisi toisen sukupuoli? ;)

   Poista
 2. Lyödäänkö vetoa, että kun pojat ovat syntyneet, vetäydyt jälleen taka-alalle ja lopetat blogisi? En ymmärrä näitä bloggaajia jotka eisttelevät itseään raskausajan ja lapsen synnyttä saa jonkin julkisuuspaniikin ja häipyy kokonaan blogimaailmasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itseasiassa olet ihan oikeassa. empä usko että sitä blogi(saatika tietokoneaikaa ylipäätään) on ihan kamalasti kun talossa asuu 4alle 5vuotiasta lasta. :-) ja jos se jotenkin häiritsee, niin suosittelen poistumaan lukija kunnasta ja etsimään aktiivisemman blogin!! ;)

   Poista
 3. Ihana masu ja ihana sinä ♡ ihanasti jaksat pyörittää arkea yrjöstä huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista ♡ täytynee kyllä sullekkin nostaa suurta hattua! :))))

   Poista