perjantai 11. huhtikuuta 2014

operaatio RASKAUS vol 1-3

Nykypäivänä kaikki lisäilee kuvia nettiin, ilman sen kummempaa syytä. Hyvä esimerkki: Instagram. Täytynee myötää, että itsekkin on innostunut enemmän nyt lähiaikoina kuvailemaan arkea ja eri tilanteita. Suurin osa kuva liittyy jotenkin lapsiin. Sekä jo olemassa oleviin, että syntymättömiin.
Sehän on tosi, että kuviassa ihmisen saa näyttämään erilaiselta, mitä se on todellisuudessa. Sempä takia uskon, että moni on kommentoinut "hui minkä kokonen" "jestas, millä viikolla sä nyt meet" "noh kyllä on kokoa"...
Todellisuudessa kun ollaan nähty, oon saanut kuulla " noh onhan sillä kokoa, mutta ei se nyt niin suuri ollutkaan". Noh joo... tiedän että se on jo hyvän kokoinen, mutta eikös se nyt saakin jo olla kun yksiön jakaa 2pientä ihmisen alkua ja viikkojakin on kasassa maanantaina 17+0 :)

Esikoista odottaessa mullahan pomppas masu näkyviin vasta hiukan ennen puolta väliä. Kun taas toisen raskauden aikana, ekan "anteeks mutta mun on pakko kysyä..." kommentin sain jo rv 8.
Nyt kaksosia odottaessa, masu alkoi tulla esiin jo rv6.

Esikoisen odotus ajoista ei oo kuvia alku kuukausilta. Koska minkäänlaista masua ei ollut havaittavissa, ei niitä kuviakaan tullut otettua. :)Myös kaksos odotuksen aikana, masu "hävisi" sen kamalan oksentamisen myötä hetkeksi kokonaan (?)
 Kuopus 8+5
Kaksoset 8+2
Kuopus 16+0

Kaksoset 16+0Esikoinen 18+5
Kuopus 18+2

Esikoinen 24+2


Kuopus 24+4
Kuopus n.34+?
esikoinen

Kuopus 38+0
Esikoinen 39+3


Nyt kun sai kuvat laitettua vierekkäin, ei mun mielestä kaksosten masun kasvu poikkea hirmusesti kuopuksen odotuksesta. Toki muoto on hiukan eri, mutta jos kokoa katsoo? Mitä mieltä olette?
Kyllä välillä tuntuu, että oon jo valaskalan mitoissa, mutta aika pieni tää kumpu vielä on. Innolla odotan jo millainen sf mitta saadaan kirjattua viimeisen kerran neuvola korttiin.


Kuinkas muiden odottajien masut on kasvanu?  :)10 kommenttia:

 1. On se niin erikoista kuinka aina raskaudet on erilaisia :) Olis voinut odottaa, että kaksosmaha on isompi kuin "normaali". Itellä esikoisesta maha tuli kunnolla näkyviin kans ennen puoltaväliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juu ei se ihan hirveästi poikkee toisen odotuksen kasvusta. :-) nyt kyllä masu lähtee "selästä saakka", eli jenkkikset on tullu tutuiksi :D kun taas toisessa raskaudessa mulla oli "vaan maha" :-)

   Poista
 2. Hei Sanna! Haluaisin kysyä, että mikä on omasuhtautumisesi nykyään koulukiusaamiseen pienten lastenäitinä ja tulevana suurperheen äitinä? Mitä tekisit jos omaa lapseasi alettais kiusaamaan koulussa, hyväksyisitkö sen? Mietitkö koskaan omia kouluvuosiasi ja asioita joita olisit voinut tehdä toisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kovastikkin omia kouluvuosia!! Ja tekisin monenkin asioin toisin, mm liittyen myös koulukiusaamiseen. Voisin kirjoittaa kunnolla omia ajatuksia tästä aiheesta. Kiitos mahtavista kysymyksistä! :)

   Poista
  2. Olisi kyllä ihan mahtavaa jos jaksaisit tehdä asiasta ihan oman postauksen, kuulisin mielelläni ajatuksiasi kyseisestä asiasta :)

   Poista
  3. Totta kai! :) Täytyy vaan saada jostain kolo, ettei tarvitse puoli ajatuksissaan rustailla :)

   Poista
 3. Mulla oli viimenen sf-mitta 36 :) Se oli noin 5pv ennen tyttöjen syntymää, eli rv 35+3 (?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on esikoisen aikana ollu suurimmillaan sf 33cm ja pienemmän aikana 32cm. Eli ihan "normi" kokonen. :) Se millainen metri mamma musta tulee leveys suunnassa nyt, jääköön nähtäväksi ;)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Noh niinhän ne on :*) Raskaus masut on aina ihania. Oli se sitten oma tai toisen :)

   Poista