perjantai 28. helmikuuta 2014

Uusi raskausviikko ja vertailua

Niin vaan hurahti 12 raskausviikko käyntiin. Äkkiä on menny aika, mutta olis kiva kun se juoksis jo kovaa vauhtia eteenpäin. Olot on niin eriä mitä poikia odottaessa. Kovasti odotan jo mahan kasvua, vaikka kyllähän se on jo nyt aika "mojovan" kokoinen.
Eilen alkoi taas aivan järkyttävät olot. Lasten kanssa makoilua lattioilla lelujen kera, äkkiä pientä iltapalaa ettei ihan taju lähde ja nukkumaan. Mä oon nukkunu jo klo 20.15. Aamulla heräsin kelloon klo 6. Olo oli niin normaali mitä se nyt on viimeset viikot ollu. Aamupalan syötyä kuitenkin se taas alkoi. Vilu, räkä valuu, yököttää, pyöryttää.. Päätin tsemapata, koska mulla olis vaan yks päivä töitä ja sen jälkeen vapaa viikonloppu. Herätin lapset ja oltiin lähdössä. Nenää niistäessä meinas taju lähteä.
Soitin samantien töihin, että mä jään kotiin.
Kävin tk:ssa. Lämpöä ja sairaslomalappu kourassa lähdin sieltä. Pyysin saada vielä hemoglobiinin ottoa. Se olikin yllätykseksi noussu 112->122.
Nyt lämpösen juoman jälkeen, ja useamman tunnin unien jälkeen vain nenävuotaa ja pieni kuvotus on kaverina.

Monet naiset ja tulevat äidit vertailee raskauksia. Se on toisaalta ihan tyhmää, koska kaikki on yksilöitä, mutta onhan se kiva saada vähän jakaa ajatuksia ja "arvoja".

Ekassa odotuksessa olo oli mitä mahtavin. Masun huomas vasta n. rv 20 tienoilla. Hiki liikuntaa harrastin vielä rv 18, harmi että vuokrakortti loppui sitten. Liikunta kuitenkin jäi kuvioihin, mutta paino alkoi silti kertyä ruhtinaallisesti. Painoinkin 79.9kg kun lähdin synnyttämään. Eli n. 20kg isompana kuin mitä olin 9kk sitten.
rv 19, ilta turvotusten aikaan

Toinen raskaus menikin kuin hujauksessa. Masu tosin näkyi jo viikolla 8 niin hyvin vauvamasuna ettei sitä voinut valehdelle kaikille, vaan syöneensä hyvin. Painokin nousi vaivaset 7kg. Ainut kiusa- todella alhainen verenpaine. Salmiakkia ja lakua meni enemmän kun lähikauppa ehti tilata, mutta siihen ne vaivat sitten jäikin.

rv8

Nyt kolmas raskaus on niin täysin erilainen. Monikko raskaus ja olotilat. En vaihtais tätä odotusta mihinkään, mutta olishan se kiva näyttää ja tuntea itsensä välillä hyvinvoivaksi ihmiseksi. :)
Se kuinka tämä etenee(itseni kannalta odottajana), oon toiveikas.


Te joilla on  useampi lapsi,  onko teillä raskaudet eronneet toisistaan? Tai miten esikoisen omaavat, millaisia raskauksia teillä on ollut? :)

5 kommenttia:

 1. Mulla oli niin helppo ku vaan voi olla :D pientä äklötystä joka lähti syömällä, pikkusen epämäärisiä supistuksia kävellessä ja lopussa pikkusen yläselkäkipua lopussa. :)

  VastaaPoista
 2. Saa nähdä mitä paineita sulla nyt on :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hah :D Voi jenna! Kummipoikasi aikaset paineet ovat taas varmasti palanneet :D toivotaan etteivät romahda kaksinkertaisesti alaspäin.

   Poista
 3. Eliksen aikaan teki hirveesti mieli lihaa(mitä en oikee ennen raskautta ees syöny) ja ellenistä vedin suklaalevyn päiväs ja nallemunkkeja. Molemmis oksetti rv 13-15 asti. Elpalla tuli +20kg ja ellenillä +10:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi nuo mieliteot.. Ne on niin kumma juttu :D ite oon huomannu että makea ei niin iske enään,mitä vielä hetki sitten. Enemmänkin kaikki raikkaat ja tuoreet ruuat. Salaatit ja hedelmät!! Ihan hyvä vaan :D sullakin ollu kuitenkin kuvotusta molemmista, vaikka kuullemma tyttöä odotaessa tulee pahaolo ;-)

   Poista