lauantai 21. helmikuuta 2015

Toivepostaus:päivärytmi puolivuotiaiden kanssa

Meidän rytmi on aika sama mitä se on ollut viimeset kuukaudet :) tai siltä ainakin tuntuu. 
Minimiehet tuli jo puolivuotta ja täytyy sanoa, että helpolla ollaan kyllä päästy. Niin aamulla, päivällä kun yölläkin. 

Aamut meillä alkaa 8-9 aikaan. Isommat lapset herää yleensä hiukan ennen kaksosia. Joskus saatetaan köllötellä vielä kympiltäkin yökkäreissä sängyn pohjalla, mutta yleensä noustaan aamupuuhiin heti herättyä. Niihin kun tuppaa saada kyllä aikansa neljän lapsen kanssa.
Riippuu hiukan miten kaksoset on aamuyöllä syönyt. Jos syöttö on ollut muutama tunti sitten, saavat ne vaan maidon meidän muiden syödessä aamupalaa. Joskus kuitenkin niilläkin on aamupuuro ruokalistalla. 
Aamusin hömpötellään. Jos illalla on jääny sotkut odottamaan huomista päivää niin tässä vaiheessa ne siivotaan pois. Lapset (kaikki) viihtyy ilman aikuisten ainaista hömpötystä, joten hommat saadaan hoidettua ilman kitinöitä :)

Ruokaa minit syö joko ennen päiksyjä tai vasta sen jälkeen (riippuu onko aamulla "just" syöty puuro vai ei). Yleensä ekat päikkärit nukkuvat pihalla, koska mekin suunnataan pihalle isompien kanssa ennen päivällistä. Unille mennään klo 11-12 aikaan ja nukkumatti on läsnä siitä etiäpäin 2-4h. 
Muutamia kertoja täytyy joskus A pojalle nostaa tuttia, mutta muuten nukahtavat ja nukkuvat ilman köröttelyä ja kärryjen vispausta. Ja edelleenkin pätee "mitä kovempi meteli, sen varmemmin taattu uni!".

Ehditään isompien kanssa syödä rauhass päivällinen ja joskus jopa ihan vaan olla. 
Kaksoset kun herää klo 13-16 välillä, saavat ne ruuan (ja aina tietenkin maidon. Riippuen edelleen kuinka aikaisemmin on syöty). Sitte leikitään ja olla möllötetään. Me muutkin syödään ja tehdään perusarki asioita, kyläillään, jumppaillaan tai lähdetään ulos. Mitä nyt siinä vaiheess mieli tekee :D

Tähän mennessä minit saattaa ottaa (ja yleensä ottavatkin) pienet päikkärit. Mutta klo 18 aikaan ollaan jo herätelty unilta, että saa äiti ja isikin nukkua joskus. Tää sama "periaate" on ollu käytössä kaikilla lapsilla ja hyväksi on todettu (yöunien suhteen). 

Iltapuuhat alkaa klo 19-20 välillä. Kaikki syödään iltapuurot ja lapset pesujen kautta sänkyyn :) sinne kaikki sitte sippaavat omiien loosseihinsa. Minit yleenä saman tien ja isommat muutaman vessareissun ja "mulla on tyyny huonosti"-lauseen jälkeen. 

Illalla alkaa sitten klo 21aikaan aikuisten oma-aika.

Yöllä pienet on syöny nyt aika vaihtelevasti. Joskus 2x, mutta Yleensä heräävät klo 3-6välillä syömään kerran. Ja joskus vielä klo 7. 
Sen jälkeen uus päivä alkaakin jo klo 8-9 samalla kaavalla, mutta eri kiukuilla ja nauruilla :)

Miltäs muiden päivät näyttää? :)

3 kommenttia:

 1. Voi ei, ihanat! Teidän lapset on kyllä niin iloisen ja onnellisen näköisiä. Ja kasvaneet paljon! Tällainen postaus oli tosi kiva :)

  VastaaPoista
 2. Vaikuttaa siltä, että päivät menee aika soljuvasti teillä vaikka on pari vanhempaakin siinä hyörimässä!

  Mitä muuta teillä syödään pienimpien toimesta kuin maitoa ja puuroa? :) Minkä verran kertamaitoannos päivällä ja entä yöllä? Meillä syödään yöllä noin pari kertaa, mutta aamut aikaistuu koko ajan ja aamuyöllä aloitetaan jo mölinä ja kiljuminen (vaikka olis vasta syötykin)...Sitä jos jaksaa kuunnella niin saattavat vielä nukahtaa joksikin aikaa. Toi aamu on vaan tosi katkonainen eikä siinä itekään oikein kunnon unta pysty nukkumaan, kun yks/molemmat kiljuu taustalla.

  Onneks meilläkin nukkumaanmeno sujuu yleensä hienosti ja ilman erillistä hyssyttelyä :) Päiväunet myös. Jäbä nukkuu selvästi paremmin aina, mutta toi likka on vähän semmonen heräilijä.

  Päivällä ollaan paljon kotona, kun en mä jaksa roudata noita pihalle. Kunpa asuttais maantasossa! Tai ois ees hissi. Mä oon kuitenkin nyt aloittanut jumpilla käymisen niin pääsen kodin ulkopuolellekin :D Ja toki joskus käydään vaunulenkillä, ja naperot nukkuu aamupäivän päikkärit aina parvekkeella saaden siis raitista ilmaa.

  VastaaPoista
 3. Tulin tänne Ulla-Marian blogin linkin kautta. Meillä nyt pian 5,5 kk kaksoset ja kadehtien luen öistänne! ;D Meillä herätään monenmonta kerta syömään. Vuorotellen. Siitä huolimatta vaikka kuinka olisivat hereillä klo 18- jälkeen ennen yöunia tai iltapuurosta tai mistä lie ... mutta meillä nukutaan todella huonosti yöt ja äiti alkaa olla sen näköinen :D :D No, nukkuu sitten teininä viimeistään kuten meidän esikoinen viikonloppuisin :) Huumorilla eteenpäin tuplien kanssa, muuta en voi tehdä.

  Kiva blogi, jään seuraamaan :)

  VastaaPoista